MANAŽEŘI SI VYBRALI. Souhlasíte s jejich volbou nejlepšího auta i vy?

AutoRoad.cz, 15. února 2020, 00:12 Google+

Volkswagen dlouhodobě patří mezi oblíbené dodavatele automobilů pro firmy a velkoodběratele. Největší evropský výrobce automobilů bodoval v letošním ročníku prestižní ankety FLEET DERBY – FLOTILA ROKU s modely Passat a e-Golf. Volkswagen Passat je podle hodnocení vedoucích vozových parků nejlepším manažerským vozem, zatímco Volkswagen e-Golf se v hlasování odborné poroty umístil na skvělém druhém místě v rámci ankety „Flotilové elektroauto roku 2020“, a stal se tak nejúspěšnějším elektromobilem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Omlazený Volkswagen Passat

Omlazený Volkswagen Passat | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

„Výsledky prestižní ankety FLEET DERBY – FLOTILA ROKU jsou pro nás důležitým ukazatelem, protože v ní hlasují odborníci, kteří na automobily pohlížejí prizmatem náročných požadavků provozovatelů vozových parků,“ říká Jiří Štoček, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Úspěchy našich modelů Passat a e-Golf v letošním ročníku nás velmi těší. Passat nabízí manažerům mimořádnou úroveň komfortu a bezpečnosti při cestování na dlouhé vzdálenosti, a to při zachování vynikajícího poměru cena/výkon již od základní verze a nízkých celkových nákladů. A elektromobil e-Golf zůstává po loňském triumfu i letos nejlepším modelem na trhu s výhradně elektrickým pohonem, což je pro nás na prahu velké modelové ofenzivy v oblasti elektromobility skvělá výchozí pozice.“

V anketě FLEET DERBY – FLOTILA ROKU 2020 o nejlepší flotilové automobily, pořádané odbornými časopisy Business Car a Flotila, zvítězil Volkswagen Passat v kategorii Manažerské vozy. Volkswagen e-Golf se umístil na druhém místě v dílčí anketě „Flotilové elektroauto roku 2020“, do níž však byly zahrnuty také automobily s hybridním pohonem. Z elektromobilů byl e-Golf – loňský vítěz této ankety – i letos nejlepší.

img-responsive

Volkswagen e-Golf | foto: Volkswagen

O pořadí v jednotlivých kategoriích ankety FLEET DERBY – FLOTILA ROKU 2020 rozhodovalo internetové hlasování, pořadí v dílčí anketě „Flotilové elektroauto roku 2020“ vzešlo z hlasování 31členné odborné poroty, kterou tvořili zkušení flotiloví manažeři, ředitelé a majitelé firem. V letošním ročníku bylo do ankety nominováno celkem 45 automobilů. Mezi hodnocená kritéria patřily jízdní vlastnosti, skutečné provozní náklady, zůstatkové hodnoty, celkové praktické využití pro vozové parky, technická vyspělost konstrukce a bezpečnost.

Všechny modely značky Volkswagen nabízejí nejen mimořádně vyspělou techniku, bezpečnost, komfort, spolehlivost a praktičnost, ale také nízké provozní a servisní náklady. Ve zvláštní míře to platí pro modelovou řadu Passat, která je na českém trhu nabízena za ceny od 757 900 Kč a dlouhodobě patří mezi mimořádně oblíbené manažerské vozy. Passat je ideálním automobilem pro dlouhé služební jízdy, které zpříjemňuje a usnadňuje rozsáhlá nabídka komfortních a asistenčních systémů, jejichž dalším přínosem je zvýšení úrovně bezpečnosti.

Výbava modelu Passat zahrnuje mimo jiné přední a zadní světlomety LED, Front Assist včetně rozpoznávání chodců, Lane Assist, adaptivní tempomat ACC, bezklíčkový přístupový systém Keyless Start, informační a zábavní systém s rozhraním pro mobilní telefony, App Connect pro připojení chytrých telefonů a široký výběr mobilních internetových služeb. Pohon obstarávají hospodárné motory s nízkými emisemi. Součástí nabídky jsou přeplňované zážehové jednotky TSI, turbodiesely TDI a externě nabíjitelný pohon modelu Passat GTE.

Volkswagen e-Golf navázal na loňské vítězství druhým místem v anketě „Flotilové elektroauto roku 2020“, která zohledňuje rostoucí význam elektromobility pro provozovatele vozových parků. Do ankety byly nominovány také automobily s hybridními pohony. Volkswagen e-Golf zůstal i letos nejlepší ze všech modelů s výhradně elektrickým pohonem. Elektricky poháněný Golf, nabízený za ceny od 882 900 Kč, zaujal porotce především vyspělými multimediálními technologiemi, ergonomicky řešeným interiérem a dlouhým dojezdem až 300 kilometrů na jedno nabití. Na rychlonabíjecí stanici lze akumulátory modelu e-Golf nabít na 80 % kapacity za 45 minut. Mezi inovace e-Golfu patří například tepelné čerpadlo, které prodlužuje dojezd v náročných zimních podmínkách až o 30 procent.

Vytisknout

Diskuze: MANAŽEŘI SI VYBRALI. Souhlasíte s jejich volbou nejlepšího auta i vy?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Subaru Forester

OFF ROAD TEST: Subaru Forester – jak zvládá náročný terén ?

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

reklama

Doporučujeme

Škoda kamiq MC

Umělá Laura ze Škodovky boduje! Dokonce na mezinárodní úrovni

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud