Green o Vettelovi: U nás se nepolitikaří, očekáváme od něj vítěznou mentalitu

Sebastian Vettel v rámci třetího dne předsezonních testů v Barceloně | foto: Scuderia Ferrari

Technický ředitel Racing Pointu Andy Green se na Sebastiana Vettela těší. Očekává od něj především cit pro detail.

Příští rok nastane ve startovním poli Formule 1 několik zajímavých změn. Jednou z nich je i přesun Sebastiana Vettela od Ferrari k Racing Pointu (budoucího Aston Martinu) Třebaže někteří tento krok úplně nevítají a byli by radši za setrvání Sergia Péreze, samotný tým si za svým rozhodnutím povolat čtyřnásobného mistra světa stojí.

Hlavním důvodem jsou zkušenosti, jimiž Vettel disponuje. V Racing Pointu doufají, že právě ty v kombinaci s vítěznou morálkou posunou tým na vyšší level. Od Vettela očekávají cit pro detail, jak o tom hovoří technický ředitel stáje Andy Green.

„Seb k nám přinese nové metody, které jsou charakteristické pro mistra světa, do týmu vlije úplně novou dynamiku."

Současné Vettelovy krize se u Racing Pointu nebojí. Věří, že mu dokážou pomoci a nasměrovat ho zpět na ideální vlnu. „Neprožívá teď úplně ideální období, přišel o trochu sebedůvěry, ale myslím, že my jsme ten ideální tým k tomu, aby ji získal zase zpět," dodává Green.

Tím hlavním aspektem, který Racing Point odlišuje například od Ferrari je podle Greena absence politiky, což by Vettelovi mělo pomoct. „U nás jde nějaká politika úplně stranou. Jezdce necháváme soustředit se pouze na závody," uzavírá Andy Green.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy