Williams má o pilotech pro příští sezonu jasno

Týmový jezdci Williams pro sezónu 2020 | foto: Williams F1 Team

U Williamsu příští rok k žádné jezdecké změně nedojde. Britská stáj potvrdila setrvání George Russella i Nicholase Latifiho.

Další dílek do složení startovního pole pro příští sezonu je zasazen. Williams dnes potvrdil, že i nadále počítá se svým současným jezdeckým tandemem. Barvy stáje z Grove tak budou rovněž příští rok hájit George Russell a Nicholas Latifi,.

Není to překvapení. Russell je obecně považován za velmi talentovaného pilota. Mladý Brit sice patří do jezdecké akademie Mercedesu, jenže u mistrovské stáje je momentálně obsazeno. A nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit, neboť v nové smlouvě pro Valtteriho Bottase se už prý řeší jen detaily.

Nicholas Latifi má ve svém rukávu pro změnu jiný trumf - sponzorské peníze. Hlavně díky nim může Williams momentálně fungovat. Odchod kanadského pilota proto nepřipadal do úvahy.

Jeden z nejtradičnějších týmů Formule 1 zároveň intenzivně jedná s několika novými investory. Vstup významného kapitálu je pro stáj nezbytný, bez něj by už totiž jejímu konci asi nic nezabránilo. Jasno o výsledku námluv by mělo být během nejbližších týdnů a měsíců. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy