Šéf Red Bullu o zrušení australského závodu: Většina týmů chtěla závodit, ale...

Šéf Red Bullu Christian Horner | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Christian Horner se vrací k pátečním událostem, které rezultovaly ve zrušení GP Austrálie. Podle šéfa Red Bullu chtěla většina týmů odstartovat, tedy až do úplně poslední schůzky, kdy svoje stanovisko někteří přehodnotili.

Zrušení australské Velké ceny stále budí vášně. K celé situaci se nyní vyjádřil šéf Red Bullu. Rudí býci byli týmem, který prosazoval, aby se závod uskutečnil v původně plánovaném termínu, bez ohledu na na nákazu koronavirem. Na jejich straně stála také AlphaTauri či Racing Point. 

Podle Brita bylo vše monitorováno. Zdravotnické orgány prý závodu daly zelenou, většina týmů byla rovněž nakloněna tomu, aby se úvodní klání letošního ročníku uskutečnilo. Vše se ale rapidně změnilo na poslední schůzce. kde proti konání závodu protestoval Mercedes. Stříbrné šípy přitom původně startovat chtěly, jenže telefonát z Daimleru měl jejich plány změnit. 

Alespoň to tvrdí některé zahraniční zdroje. Dle nich Toto Wolffovi zavolal šéf automobilky Ola Kallenius, který mu měl doporučit, aby tým své stanovisko ohledně pořádání GP přehodnotil. Tak se také stalo Mistrovská stáj se postavila na stranu Ferrari a Renaultu, čímž zřejmě definitivně rozhodla a tom, že se závod neuskuteční.

Podobně to vidí i Christian Horner. "Chtěli jsme závodit. Všechno bylo připravené a většina týmů souhlasila. Všechno se překopalo až po poslední schůzce mezi týmy a vedením závodu.Tam se týmy postavily proti pokračování víkendu, načež ho organizátor musel zrušit," popisuje. 

"Byli jsme rozhodnutí, že chceme závodit. Nad tou nemocí jsme nepřemýšleli. Změnilo se to bohužel poté, co měl jeden z týmových příslušníků pozitivní test. Ale na druhou stranu... Bezpečnost závodníků, personálu i diváků je stoprocentně hodně důležitá," uznává Christian Horner. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 36 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy