Expilot F1 ji srovnal s IndyCar. Na rovinu řekl, co každý vidí, ale nedaří se to napravit

Marcus Ericsson v Monze | foto: Sauber Motorsport AG

Marcus Ericsson strávil ve Formuli1 5 sezon. Letos však působí v zámořské IndyCar. Jaké jsou dle osmadvacetiletého pilota rozdíly mezi oběma sériemi?

Švédský pilot Marcus Ericsson působil ve Formuli1 5 sezon, konkrétně mezi ročníky 2014 až 2018. Během této doby vystřídal dva týmy. Svou kariéru v královně motorsportu zahájil coby jezdec týmu Caterham, přičemž posléze přesídlil do Sauberu, kde závodil až do konce loňské sezony.

V té ho však zastínil kolega Leclerc a Ericssonovi nová smlouva na letošní rok nabídnuta nebyla. Osmadvacetiletý pilot si tak byl nucen hledat nové angažmá. Nalezl jej v zámořské formulové sérií IndyCar v niž hájí barvy Schmidt Peterson Motorsports.

Jaké jsou podle něj rozdíly mezi F1 a IndyCar? „Podle mě jsou skutečné závody v IndyCar, nikoliv v F1. Jízda za jiným vozem je v IndyCar milionkrát snazší, pouze pokud jedete sami, chybí vám výkon a přítlak - ten má F1 výraznější,“ uvádí Švéd.

Ericsson je v průběžném pořadí IndyCar na patnáctém místě se ziskem 183 bodů. Účastnil se rovněž legendárního závodu 500 mil v Indianapolis, ten ale nedokončil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy