Renault na dynamometru přišel na spoustu kilowatů, prozrazuje opatrně optimistický McLaren

Fernando Alonso s McLarenem MCL33 v Abú Zabí, kde s ním jezdil naposledy | foto: McLaren

Renault podle McLarenu při vývoji pohonné jednotky pro sezónu 2019 dokázal znatelně navýšit její výkon. Nakolik se mu podaří se přiblížit Ferrari a Mercedesu?

Francouzskému výrobce se letos nepodařilo přesvědčit Red Bull o tom, že je schopen dělat pokroky, ten proto raději přešel k Hondě. Podle zákaznického McLarenu je ale s novým, zcela přepracovaným motorem na dobré cestě.

"Tvrdí nám, že jsou s pokrokem během zimy velmi spokojeni. Přišli na spoustu kilowatů a myslí si, že budou ve hře. Z mé strany by to nebylo vhodné citovat čísla, která nám předali, myslím si ale, že podle svých pocitů budou příští rok velmi konkurenceschopní," říká ředitel McLarenu Zak Brown.

Uznává, že jeho tým nemá žádné rychlé řešení, které by jej dostalo na špici startovního roštu, podole zpětné vazby svých vývojářů a konstruktérů by ale příští rok měli dosáhnout pokroku.

Podaří se Renaultu se svou novou pohonnou jednotkou překvapit? | foto: Renault Sport F1

"Jsme opatrní optimisté, ale samozřejmě, že se chceme zlepšit. Už jsme to dříve dokázali a stejnou chybu dvakrát neuděláme. Přistupujeme k tomu se skloněnou hlavou. Vývoj probíhá dobře a plníme to, co chceme dosáhnout," pokračuje šéf McLarenu.

"Samozřejmě ale nemáme ponětí o tom, jak je na tom konkurence - kromě spekulací. Všichni vydávají své vlastní příběhy - buď se podceňují, nebo to přehánějí. Nemyslím si, že to budeme vědět dříve než v Barceloně. Nás těší pokrok, který dosahujeme.

Věci děláme odlišně, všichni teď dobře spolupracují, takže to vypadá spíše na tiché sebevědomí. Jsme však v pozoru na špičkách. Víme, že pro nás půjde o důležitý rok, abychom ukázali pokrok, a s tím souvisí určitá vzrušující nervózní energie," dodává Brown.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 48 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy