"Honda bude na Ferrari a Mercedes 2019 ztrácet jen 10 kW, to doženeme autem," tvrdí Marko

Pohonná jednotka Hondy | foto: Honda Racing F1

Vedení Red Bull je spokojeno s probíhajícím vývojem v továrnách a věří, že po odchodu od Renaultu bude mít příští rok s Hondou opět šanci na zisk mistrovského titulu.

Po letech stížností na svého současného dodavatele motorů se rakouská stáj příští rok přesune k Hondě, která loni rozvázala spolupráci s McLarenem a letos pohání Toro Rosso.

Zároveň dojde k úpravě aerodynamických předpisů, které podle Helmuta Marka jeho týmu pomohou: "Už mám čísla z nových křídel a naplňují nás velkým optimismem."

Honda se po tříletém trápení s McLarenem, kterému nedokázala připravit konkurenceschopnou ani spolehlivou pohonnou jednotku, v tomto roce konečně zlepšila, její ztráta na špici je však stále velká.

Red Bull v Mexiku vládl od prvních tréninků přes kvalifikaci až po závod | foto: Red Bull Content Pool

Nicméně to odborného poradce Red Bullu netrápí: "Očekáváme, že Honda bude jen o 10 kW za Ferrari a Mercedesem. Myslíme si, že to dokážeme kompenzovat dobrým šasi."

Vůz Red Bullu patří i letos ke špičce, což v neděli potvrdil Max Verstappen v Mexiku vítězství Podle zástupců rakouského týmu je dokonce nejlepší. "Nikdo tomu nikdy nechce věřit, když to pořád říkáme," zdůrazňuje pro AMUS 75letý Rakušan.

"V Brazílii to pro nás bude kvůli dlouhým rovinkám do kopce opět těžké. Ale uvidíme, co budeme schopni předvést v Abú Zabí. Naše auto se v současné době zdá být velmi rychlé," dodává Marko.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 52 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy