Šéf týmu Haas vkládá do Magnussena větší naděje

Kevin Magnussen v Číně | foto: Haas F1 Team

Günter Steiner věří, že se větší sebedůvěra Kevina Magnussena promítne v jeho druhé sezóně u americké stáje směrem k lepší konzistentnosti výkonů.

Magnussen letos dokázal bodovat ve dvou ze tří závodů mistrovství světa a v Austrálii jej o čtvrté místo připravila nedotažená matice levého zadního kola jeho monopostu. Bodový zisk ve dvou závodech po sobě se naposledy dánskému jezdci podařil v jeho první sezóně F1 u McLarenu v roce 2014.

Günter Steiner se domnívá, že tato zkušenost umožní jeho jezdci rychlé oklepání z případných neúspěchů a dokonce jej může rychle navrátit do dobré formy.

"Je příliš brzo říkat, že to bude úspěšná sezóna a určitě nás čekají víkendy, při nichž nebude v nejlepší formě. Potká to každého. Pokud si ale věříte, hodíte pak špatný víkend snadno za hlavu. Pak přijde další závod a jste o dost silnější," uvedl Steiner.

"Myslím si, že ten trend odstartoval již vloni. Je to sebedůvěra, když věříte týmu, věříte i sobě. Všichni víme, že je talentovaný, jde jen o to, jak to proměnit ve výsledky na trati," dodal týmový šéf stáje Genea Haase.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 31 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy