Toro Rosso využívá svou zbraň z LMP1

Brendon Hartley v tréninku v Bahrajnu | foto: Red Bull Content Pool

Zkušenosti Brendona Hartleye z šampionátu vytrvalostních vozů se značkou Porsche přinášejí týmu Toro Rosso čerstvý a unikátní pohled. Tvrdí to technický šéf stáje James Key.

Hartley řídil v letech 2014 - 2017 Porsche 919 Hybrid LMP1 a získal dva mistrovské tituly. Jeho osoba přináší důležité zkušenosti s hybridní technologií. Hybridní soustavy sice jsou v obou šampionátech odlišné, Hartley ale přišel s řadou důležitých myšlenek, jak využívat elektrickou energii a jak zacházet s palivem i pneumatikami.

"Velká věc, kterou si Brendon přinesl, je jiný pohled na závodění," uvedl Key v rozhovoru pro Motorsport.com. "Způsob, jakým umí šetřit palivo, zacházet s pneumatikami či využívat energii je pro nás zcela nový a dává nám úplně nový impuls ve smyslu co děláme, jak to děláme nebo jak bychom to neměli dělat. Technologie jsou to jiné, takže nějaký transfer nepřipadá v úvahu, ale zde jde o proces, kterým procházíte a o způsob, jakým se na něj díváte. Myslím si, že je to vhodné pro Hondu, ale je to dobré i pro celý tým," dodal Key.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy