Manor si vysloužil respekt soupeřů i přes svůj nízký rozpočet

Esteban Ocon v závodě v Abú Zabí | foto: Manor Racing

Nejhorší tým šampionátu Manor si dle šéfa Davea Ryana ve Formuli 1 vysloužil respekt soupeřů.

Tento menší britský tým se dlouho pohyboval na desátém místě poté, co Pascal Wehrlein v červnu ve Velké ceně Rakouska dosáhl na bod. Až v předposledním závodě sezóny v Brazílii se před něj znovu dostal Sauber, když domácí Felipe Nasr projel cílem jako devátý. Manor tak přišel na výkonnostních odměnách o 13,5 mil. dolarů (350 mil. Kč), což je částka odpovídající zhruba šestině jeho rozpočtu.

Nicméně tým, který momentálně jedná s novým investorem o prodeji většinového podílu, se oproti předchozím ročníkům přesto zlepšil. Za nejlepšími časy letos průměrně zaostával o 3,78 %, zatímco v roce 2015 to bylo 6,46 %.

"Buďme upřímní - potřebovali jsme dosáhnout velké zlepšení ve výkonnosti, a to se nám podařilo. Stále musíme udělat podobný krok, ale cílem bylo si získat respekt v boxové uličce, což jsme získali," tvrdí Ryan.

"Letos jsme si několikrát zasloužili postup do Q2 čistě na základě výkonnosti, což jsme splnili pětkrát. To však nestačí. Patříme sem, to je jisté. Pokud dokážeme pokračovat ve stavbě tým, pak není důvod neočekávat, že bychom se nemohli dále zlepšovat," myslí si šéf britského týmu.

Pokud jde o hodnotu získanou z vložených peněz, dokázal Manor velké věci | foto: Manor Racing

"Hodně jsme se toho naučili, šlo o obrovskou výzvu. Když se podíváte do boxové uličky a vidíte ty zdroje, které všichni ostatní mají, pak si obecně pomyslíte, že tohle nebude snadné. Frustrující je to, že víte, co musíte udělat a kde se potřebujete nacházet, jenže vám je jasné, že to potrvá dvě či tři sezóny, než se k tomu dostanete.

Rozpočty jsou samozřejmě velkou věcí, ale pokud jde o hodnotu, kterou jsme z vložených peněz získali zpět, tak to je hodně působivé. Uvědomujeme si, že před námi je ještě spousta práce," dodává Ryan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy