Williamsu došla se Sargeantem trpělivost, už v Monze jej nahradí nováček Colapinto

Logan Sargeant v F1 končí | foto: Williams F1 Team

Williams oznámil, že se předčasně rozchází se svým závodním pilotem Loganem Sargeantem, který svými výkony vedení týmy zklamal. Místo něj povolávají z Formule 2 Franca Colapinta.

Americký jezdec o víkendu v Zandvoortu znovu havaroval a ve 3. tréninku po zbytečné chybě zcela zdemoloval právě vylepšený monopost Williamsu, který jej do kvalifikace nestihl opravit. Vedení se proto rozhodlo, že s ním již dále nebude marnit čas, a okamžitě sáhlo po náhradě.

Nováček Colapinto se stal loni členem jezdecké akademie Williamsu a svůj debut v F1 si odbyl letos v tréninku před Velkou cenou Británie - vůz FW46 si tedy již stihl osahat.

Letos závodí již druhým rokem ve Formuli 2, kde drží šestou příčku, přičemž jednou dojel první a dvakrát druhý. Jednadvacetiletý pilot se tak po delší době může stát dalším Argentincem v F1 - naposledy jsme v ní viděli Gastona Mazzacaneho ve stáji Prost v roce 2001.

Stáj z Grove ve svém tiskovém prohlášení děkuje za jeho "tvrdou práci a příspěvek v posledních dvou sezónách" s tím, že "zůstane členem rodiny Williams a budeme jej nadále podporovat v jeho závodní kariéře."

Mladý Colapinto ke svému jmenování závodním jezdcem říká: "Je to čest zažít svůj debut v F1 s Williamsem. Tým má tak úžasnou historii a misi vrátit se zpět do čela. Už se nemůžu dočkat, až budu její součástí."

"Budu se toho muset hodně učit, když do F1 vstupuji uprostřed sezóny, ale jsem na výzvu připravený a plně se soustředím na co nejtvrdší práci s Alexem a týmem, abychom dosáhli úspěchu," pokračuje argentinský pilot, jenž se v modrých barvách představí v Monze již tento pátek po boku Alexandera Albona.

Šéf Williamsu James Vowles vysvětluje: "Nahradit jezdce uprostřed sezóny není snadné rozhodnutí, my však věříme, že tohle poskytne Williamsu tu nejlepší šanci bojovat o body v její zbývající části. "Právě jsme na auto nasadili velké vylepšení a potřebujeme co nejlépe využít každou příležitost k zisku bodu v ohromně vyrovnaném středu pole."

Také věříme v investice do našich mladých jezdců v akademii Williamsu pro závodní jezdce a Franco dostává fantastickou příležitost, aby předvedl, čeho jeh v posledních devíti podnicích sezóny schopný," dodává šéf Williamsu, kterému mezi konstruktéry patří devátá příčka se čtyřmi body - osmé Alpine před nimi jich má o devět více.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy