Kdo je jedničkou u Ferrari? Vasseur odpovídá na otravnou otázku

Carlos Sainz a Charles Leclerc | foto: Scuderia Ferrari

Šéf Ferrari Frederic Vasseur dostal ke konci roku opět otázku, koho ze svých dvou jezdců preferují jako číslo jedna. Charles Leclerc i Carlos Sainz předváděli v sezóně vyrovnané výkony a oba jsou již zkušení jezdci, kteří budou hájit barvy rudého týmu i v příští sezóně.

Oba působí jako týmoví kolegové v Maranellu od roku 2021, vybojovat titul se jim zatím nepodařilo. V první sezóně nevyhráli ani jeden závod, Leclercovi se loni povedlo třikrát a Sainzovi letos jednou. Vasseur již je na dotaz, kdo je pro něj číslem jedna, trochu otrávený.

"Letos jsme ukázali, že máme s oběma jezdci zacházíme více než rovnocenně. Perfektně si vzpomínám na to, jak jsem k tomu před rokem ve stejné místnosti dostával tuny otázek, jestli je Charles jedničkou a Carlos dvojkou a bla bla bla," říká.

"V některých situacích to ukázali - myslím, že nejlepší příklad je Singapur, kde Charles souhlasil se startem na měkkých [pneumatikách], aby přeskočil Russella a blokoval jej. Když jsme jej požádali, aby jej zbrzdil, udělal to. Myslím, že společně odvádějí velmi dobrou práci," vysvětluje šéf Scuderie.

Carlos Sainz a Charles Leclerc ve vzájemném duelu na Monze | foto: Scuderia Ferrari

"Nemáme jedničku, to je větším přínosem. Máme dva piloty, kteří odvádějí dobrou práci. Carlos byl podle mě silnější po letní přestávce, s Monzou a Singapurem měl velmi dobrou sekvenci," chválí Vasseur svého španělského svěřence.

"To je zřejmě také částečně příčinou dobrých výsledků Charlese ke konci sezóny, když máte tyto pozitivní emulace. Tímto směrem budu pokračovat. Nechci mít jednoho velmi dobrého a jednoho ne tak dobrého," vysvětluje 55letý Francouz.

"Máme dvě auta, dva jezdce. Jednou z dobrých věcí sezóny je to, že získali skoro stejné množství bodů. Za rok o tom budu uvažovat stejným způsobem, abych jim dal úplně stejnou úroveň svobody a stejný přístup ve strategii závodu," dodává Vasseur.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy