Jediná alternativa za Péreze podle Marka: Alonso!

Fernando Alonso na pódiu v Kanadě | foto: Aston Martin

S výkony Sergia Péreze jsou u Red Bullu čím dál více nespokojenější. Jenže kdo by jej mohl nahradit? Odborný poradce Helmut Marko nyní překvapivě zmínil hvězdu Aston Martinu, dvojnásobného šampiona Fernanda Alonsa.

Mexický pilot zaostává za týmovým kolegou Maxem Verstappenem stále víc a během závodních víkendů kupí chybu za chybou. Naposledy v Kataru obdržel tři penalizace za výjezdy mimo trať a pro tým vybojoval pouhý bod za desátou příčku, zatímco Max se stejným vozem opět v pohodě vyhrál.

Jenže Pérez má s Red Bullem stále platnou smlouvu, která zahrnuje také několik sponzorů a vyprší až na konci příští sezóny. Jen tak jej vyhodit tedy nemůžou. "Opakuje se, ale Pérez má platný kontrakt a my to chceme respektovat. Děláme všechno možné, abychom jej dostali zpět," potvrzuje Marko.

Vedení týmu zároveň neskrývá zklamání z jeho výkonů: "Ostatní týmy fungují jako dvojice. Můžete pozorovat, že Mercedes či Ferrari mají dvojici jezdců, mezi kterými to je hodně těsné. Oscar [Piastri] odvádí jako nováček skvělou práci, s Landem [Norrisem] to je velmi těsné. My jsme takovou dříve měli taky. Ale jak sezóna pokračovala, tak se to začalo odchylovat. Opravdu potřebujeme, aby se do toho Checo zase dostal," komentuje Horner.

Zdá se, že to má Pérez u Red Bullu spočítané | foto: Pirelli

Co s tím? "Zkrátka nemáme žádné alternativy. Jinak by měl problém," odkaze Helmut Marko mexickému jezdci. Juki Cunoda je kvůli Hondy v budoucnu spojován spíše s Aston Martinem, zatímco Liam Lawson je stále příliš nezkušený na to, aby usedl po boku trojnásobného šampiona Verstappena. V úvahu by přicházel ještě Daniel Ricciardo, ten si však zranil zápěstí a je otázkou, v jaké formě po návratu bude.

"Momentálně vidím pouze jednu osobu, která by se mohla přiblížit Maxovi - Fernando Alonso," uvádí otevřeně odborný poradce Red Bullu, který si letos s předstihem zajistil další mistrovský titul. Bude se jej opravdu snažit přetáhnout nebo dá spíše šanci Ricciardovi?

Pérez je sice v šampionátu stále druhý, je však otázkou, zda si i přes nejlepší techniku své postavení mezi jezdci udrží. Ambiciózní Verstappen toužící vyhrát všechno, co se dá, pro něj jezdit nebude. "Ne. Max mu nepomůže," potvrzuje Marko.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy