VIDEO: Williams FW45 s novými bočnicemi poprvé na dráze + FOTO

Williams FW45 při prvním výjezdu na trať | foto: Williams F1 Team

Williams konečně ukázal skutečný monopost FW45, závodní piloti Alexander Albon a Logan Sargeant ho včera prohnali Silverstonem.

Minulé pondělí tým představil upravené zbarvení na loňském modelu, tentokrát vytáhl v Silverstone už konečně aktuální monopost, který poprvé prověřil na dráze. A nedělal s tím ani žádné drahoty jako minulý pátek Red Bull, rovnou vypustil pár snímků i video.

Na monopostu jsou patrné přepracované bočnice s hlubokým zářezem pod chladicími otvory a kanálem na horní straně spojující filozofie Red Bullu a Ferrari. Nový je nos i křídlo, které připomínají loňská řešení Haasu či AlphaTauri. Tunel kolem výfuku poskytuje lepší možnosti pro chlazení a také usměrňuje proudění vzduchu na zádi.

"Filozoficky jde o evoluci. Samozřejmě tomu částečně dominují změněná pravidla týkající se podlahy, potom podle mě je nejzřetelnější změnou upravený balík bočnic, které představují evoluci toho, s čím jsme přišli loni v Silverstone," popisuje šéf výkonnosti Dave Robson.

"Trochu jsme ale byli omezení rozložením chlazení a nechtěli jsme jej zcela měnit. Měli jsme příležitost na něm zapracovat a rozmístit věci trochu odlišně. Ale jde zřejmě o ty nejviditelnější věci," pokračuje Robson s tím, že se zaměřili na pomalejší okruhy vyžadující vyšší přítlak.


Fotogalerie:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy