Šampion série IndyCar získává místo u McLarenu

Alex Palou | foto: McLaren

Vítěz americké série IndyCar Alex Palou se stává rezervním pilotem McLarenu pro rok 2023 poté, co letos v trénincích a v testech předvedl velmi dobré výkony.

Španěl bude připraven zaskočit za závodní jezdce Landa Norrise či Oscara Piastriho, pokud se u nich v příštím ročníku objeví nějaký problém, a "bude poskytovat týmu podporu krom svých jezdeckých povinností v IndyCar během všech podniků, které nejsou v konfliktu s jeho tamějšími závazky."

McLaren si Paloua letos vyzkoušel ve volném tréninku před Velkou cenou spojených států v Austinu i v soukromém testu v Barceloně či ve Spielbergu v rámci svého vývojového programu jezdců s loňským vozem MCL35.

Pětadvacetiletý pilot vyhrál s týmem Chip Ganassi Racing v IndyCar čtyři závody a 15krát se dostal na pódium a vloni se stal prvním Španělem, který ovládl americkou sérii. V roce 2019 se prosadil také v japonské Super Formuli, kde skončil třetí.

"Jsem nadšený z toho, že se stává součástí týmu McLaren jako jeden z jejich rezervních pilotů pro rok 2023. Usedl jsem za volant MCL35M i MCL36 a byla to skvělá zkušenost, proto se už nemůžu dočkat dalšího zapojení s příštím vozem," uvádí Palou.

"Těším se na pokračování svého vývoje jakožto jezdce a oceňuji důvěru, kterou ve mně McLaren v této nové roli pro příští rok vkládá," pokračuje rodák ze španělského Saint Antoni de Vilamajor.

Šéf McLarenu Andreas Seidl k tomu dodává: "Tým těší, že získal Alexe jako jednoho ze svých rezervních pilotů pro příští sezónu. Zapůsobil na nás během 1. tréninku v Austinu a jeho jezdeckých vývojových testů letos. V motorsportu už dosáhl mnoha významných úspěch, zejména mistrovský titul z IndyCar 2021, proto je skvělé, že může rozšířit svou roli v týmu a my se těšíme na užší spolupráci s ním."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy