Dozvuky rivality? Zklamal mě, říká Ocon o Alonsovi

Fernando Alonso a Esteban Ocon - závod na Imole | foto: Alpine F1 Team

Vztah Fernanda Alonsa a Estebana Ocona byl v závěru ročníku vyhrocený. Španěl se po závodě v Brazílii nechal slyšet, že se těší až z týmu odejde. Takové komentáře byly Estebanu Oconovi líto.

Jeho komentáře mě zklamaly, nemusel být takhle kritický. Vždycky ho budu uznávat za to, co v našem sportu dokázal, ale tohle mi bylo líto, zklamal mě," říká Ocon. Nutno říci, že oba jezdci měli mezi sebou během sezony hned několik vypjatých momentů, v Brazílii zřejmě šlo z pohledu Alonsa o pomyslnou poslední kapku.

I tak ale společnými silami vybojovali pro Alpine čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Navzdory skutečnosti, že Alonsa během sezony pronásledovala celá řada technických problémů. Zejména s motorem, který byl letos ve Španělově voze snad prokletý. Zlí jazykové dokonce tvrdí, že francouzská stáj dvojnásobného šampiona sabotovala, něco takového je ale třeba brát s rezervou.

Tak či tak se cesty Alonsa a Ocona rozcházejí. Rodák z Ovieda míří k Aston Martinu, kde utvoří jezdecký tandem s Lancem Strollem. Alonso si nový vůz poprvé vyzkoušel během posezónních testů minulý týden a nešetřil chválou. Podle jeho názoru jsou oba vozy na podobné výkonnostní úrovni. Za Alpine bude příští rok společně s Oconem závodit Pierre Gasly.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy