Když skončil třetí, vystoupil z auta snáz, rýpe Marko do Hamiltona a kritizuje FIA

Lewis Hamilton s bolavými zády po závodě v Ázerbájdžánu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Velké emoce vzbudila nová směrnice FIA, která vešla v platnost v Kanadě a která má řešit poskakování. Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko při této příležitosti kritizuje Lewise Hamiltona.

Vše začalo po závodě v Baku, kde Hamilton vystoupil z vozu evidentně nesvůj. Minimálně to tak vypadalo. Právě poté se začala řešit nová směrnice, jež začala platit od následujícího závodu v Kanadě. V něm Lewis dojel třetí a Helmut Marko si na jeho adresu neodpustil štiplavou poznámku. „No... Lewis v Kanadě dojel třetí a zdá se, že když dojedete třetí, je vystupování z auta mnohem snazší," rýpnul si odborný poradce.

Marko s technickou směrnicí nesouhlasí. Podle něj není správné například to, že se něco takového zavádí během sezony. „Neřekl bych, že FIA rozhodla správně. Mercedes měl s poskakováním největší problémy, tak jim prostě během sezony pomohli. Není to správné. Přitom řešení je jednoduché. Stačí zvednout auto. Pak netrpíte poskakováním, ale přicházíte o rychlost," popisuje jeden z veteránů Formule 1.

Dále Markovi vadí rychlost, s jakou byla nová směrnice zavedena. Kvůli ní je podle něj celá záležitost nedomyšlená. „Vymysleli rychlé řešení, ale určitě nebylo promyšlené. FIA jím v podstatě rozhoduje o nastavení všech vozů,"  zlobí se Helmut Marko.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy