Binotto vysvětluje, proč Ferrari nenasadí žádné větší vylepšení ani v Miami

Charles Leclerc v Imole | foto: Aston Martin

Zatímco soupeři již představili na svých vozech větší novinky, Ferrari stálé váhá. Proč se na rudém monopostu F1-75 neobjeví žádná modifikace ani tento víkend na nové trati ve Spojených státech?

Zatímco hlavní rivalové již představily nejen lehčí díly, nové křídla, ale také nové bočnice či podlahy, u stáje z Maranella stále ticho. V Melbourne v si tréninku na voze Charlese Leclerca sice vyzkoušela nový difuzor, ale do závodu se žádná novinka dosud nedostala, pokud nepočítáme zadní křídlo pro nižší přítlak v Džiddě.

Stáj z Maranella původně zvažovala vylepšení svého auta v Imole, kvůli upravenému formátu víkendu čítajícímu sprinterský závod a pouze jeden trénink před kvalifikací své rozhodnutí nakonec přehodnotila. Novou podlahu nakonec nepředstaví ani v Miami, místo toho jen dojde na úpravu křídel pro specifickou konfiguraci městského okruhu.

Ferrari sice již na počátku tvrdilo, že se bude snažit nejprve poznat nové auto a lépe jej vyladit, ale tak dlouhé seznamování se jsme nečekali. Šéf týmu Mattia Binotto potvrzuje: "To hlavní v Miami mít nebudeme, přesto se na voze několik nových dílů objeví."

"Miami je vysokorychlostní okruh ve srovnání s těmi, na kterých jsme doposud závodili. Pokud tedy jde o přítlak, určitě pojedeme s něčím jiným," pokračuje před přesunem do USA, kde na piloty čeká trať s 19 zatáčkami a 2 dlouhými rovinkami.

Scuderia se navíc dosud nevypořádala s neduhem svého monopostu v důsledku přísavného efektu, který nutí její piloty brzdit dříve než některé soupeře: "Stále pracujeme na poskakování, které je docela viditelné. Je rozhodně větší než u Red Bullu. A s tím je také spojena výkonnost, kterou můžeme získat," komentuje Binotto.

"Na to se před Miami budeme soustředit zejména. Hlavní vylepšení přijdou brzy poté," oznamuje šéf Ferrari, jehož konzervativnější přístup v nasazování novinek se mu zatím vyplácí - po úvodních čtyřech podnicích vede šampionát s náskokem 11 bodů před Red Bullem a v jednotlivcích má jejich Leclerc 27 bodů k dobru před svým pronásledovatelem Maxem Verstappenem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy