McLaren získává dalšího velkého sponzora, kvůli Googlu mění zbarvení vozu + FOTO

McLaren MCL36 s logy nového sponzora | foto: McLaren

McLaren ulovil další velkou společnost, která se bude podílet na financování jeho závodních aktivit - s Googlem uzavřela víceletou smlouvu, což se odrazí nejen na zbarvení vozu MCL36.

Loga prohlížeče Google Chrome jsou patrná na discích kol, na krytu motoru je velký nápis mobilního operačního systému Android, objeví se také na kombinézách jezdců. Stáj z Wokingu bude využívat 5G zařízení s tímto systémem v rámci celého závodního týmu s cílem "zlepšit svou výkonnost na dráze."

Výkonný ředitel týmu Zak Brown nadšeně popisuje: "Jsme absolutně potěšení a hrdí na to, že můžeme Google přivítat v rodině McLarenu. Google je globálním technologickým lídrem a přelomovým inovátorem ve spojování lidí po celém světě."

"Integrací platforem, jako je Android a Chrome, v rámci našich činností lépe podpoří náš tým v tom, aby se mohl soustředit na posouvání výkonnosti. Těšíme se na vzrušující partnerství, které se týká Formule 1 a Extreme E," pokračuje Brown.

Marketingový šéf Googlu Nicholas Drake říká: "McLaren představuje to nejlepší, co je možné dosáhnout na závodních okruzích z pohledu výkonnosti, inkluze a udržitelnosti - a to jsou hodnoty, které v Googlu sdílíme."

"Přinášíme další inovace pro platformy, jako je Android a Chrome, a hladce je propojujeme s dalšími službami Googlu pro optimalizace denní závodní výkonnosti McLarenu," dodává Drake.

McLaren se již v Bahrajnu připravuje na první závod letošní sezóny, který se pojede na okruhu v Sáchíru již tento víkend. V předsezónních testech zaujal slušnou výkonností, minulý týden jej ale zbrzdil problém s brzdami. Očekává se, že by mohl být těsně za špičkou v podobě Red Bullu a Ferrari, týmy své karty však odhalí až v sobotní kvalifikaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 36 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy