Povinnosti ředitele závodu mají být rozděleny, tvrdí BBC. Co bude s Masim?

Max Verstappen a Lewis Hamilton v první zátačce po startu závodu v Abú Zabí | foto: Pirelli

Od kontroverzního finále sezony v Abú Zabí už uplynul nějaký ten pátek. Debaty o osudu Michaela Masiho ale neutichají.

Podle zdrojů BBC je docela dobře možné, že Masi ve své funkci skončí. K jeho odchodu (údajně) vyzvalo nového prezidenta FIA hned několik týmů. Zmiňme, že Red Bull a Ferrari popírají, že by o něčem takovém věděly, ostatní stáje se k dotazu britských novinářů ale nevyjádřily.

Masiho pozice je tak či tak dosti vratká. Šušká se, že Lewis Hamilton podmiňuje pokračování kariéry právě tím, že Masi ze své funkce odejde. FIA zároveň připravuje novou řídící strukturu. Jejím cílem je rozdělit povinnosti ředitele závodu mezi více osob. „Bylo toho prostě moc. Pokud tyhle povinnosti rozdělíme mezi více lidí, sníží to zátěž na ředitele závodu," řekl novinářům sekretář FIA Peter Bayer.

Další možnou novinkou je vytvoření podpůrného týmů, který by měl řediteli závodu pomáhat z Ženevy. Jde o stejný princip, který využívají samotné týmy, když jim během závodu pomáhají lidé z továrny.

A možná to nejdůležitější na závěr. Představitelé týmů už pravděpodobně nebudou mít možnost během závodu lobovat u jeho ředitele. Wolff, Horner Binotto a další se sice budou moci na ředitelství závodu obrátit, ale jejich připomínky nevyslyší ředitel závodu, nýbrž jiný činovník FIA. Kompletní závěry z vyšetřování a navrhované změny má FIA týmům představit 14. února.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 184 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy