Alonso doufá, že se Honda do F1 vrátí

Fernando Alonso Hondě přeje úspěch | foto: Honda Racing F1

Japonská automobilka Honda po loňské sezóně opustila svět Formule 1. Pilot stáje Alpine Fernando Alonso ale doufá, že se do něj jednoho dne opět vrátí.

Honda odešla po sedmiletém působení v královské disciplíně motorsportu se vztyčenou hlavou a mistrovským titulem v kapse - ten ji zajistil mezi jezdci Max Verstappen z Red Bullu, který využívá její pohonné jednotky.

První tři roky po jejím návratu do F1 v roce 2015 nebyly vůbec snadné. Partnerství s McLarenem posíleným o Fernanda Alonsa vzbuzovalo velké naděje, Honda však dlouho nedokázala přijít s konkurenceschopným motorem.

Více se jí začalo dařit až s Red Bullem, se kterým dosáhla na první vítězství. Španěl se snaží s jejím vedením udržet dobré vztahy a byl by rád, kdyby své rozhodnutí v Japonsku přehodnotili a brzy se vrátili zpět.

Počátky s Hondou byly náročné, motoru scházel výkon i spolehlivost | foto: McLaren

"Když opustili McLaren, tak samozřejmě nebyly ve stavu, kdy by pomýšleli na vítězství v šampionátech Formule 1. Nicméně odvedli velmi dobrou práci. Nabrali ty správné lidi, změnili management a zavedli novou filozofii. Odvedli svou práci a já z nich mám radost," popisuje Alonso.

"Mluvil jsem s [šéfem Hondy Masašim] Jamamotem během těch posledních tří nebo čtyř velkých cen, protože s ním mám velmi dobrý vztah. On byl tím mužem, který mi dovolil testovat MotoGP atd.," pokračuje Španěl.

"Stále spolu máme dobrý vztah. On byl tím prvním, komu jsem pogratuloval po Maxově vítězství [v Abú Zabí] v parc fermé. Mám z nich radost. A je mi smutno, že teď odcházejí, ale snad se vrátí zpět," přeje si jejich bývalý pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 71 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy