Sainz je jedním z nejlepších jezdců v F1, chválí Norris svého bývalého týmového kolegu

Carlos Sainz s Ferrari v Saúdské Arábii | foto: Scuderia Ferrari

Lando Norris oceňuje kvality Carlose Sainze, jenž před rokem přestoupil k Ferrari. Podle něj si nyní více lidí uvědomuje, jak dobrým pilotem vlastně je.

Norris strávil po boku Sainz u McLarenu dva roky, poté se Španěl rozhodl přestoupit po sezóně 2020 do Maranella, kde nahradil Sebastiana Vettela a vytvořil dvojici s Charlesem Leclercem, jenž ho měl podle některých "vymazat."

Carlos si však vedl výtečně a v F1 prožil svůj zatím nejvydařenější ročník. Čtyřikrát dojel na pódiu a v konečném pořadí skončil pátý. Předstihl tím bývalého týmového kolegu Norrise i mladého Monačana - ti se seřadili hned za ním.

"Věřím, že Carlos je jedním z nejlepších jezdců ve Formuli 1. To také přispělo k tomu, že jsem nevypadal až tak dobře, protože je extrémně dobrým jezdcem a odváděl velmi dobrou práci, férově," popisuje pilot McLarenu.

Lando Norris s Carlosem Sainzem v Monaku | foto: Formula1.com

"Myslím, že mě trochu zastínil, protože odváděl výjimečně dobrou práci. Letos se domnívám, že jsem udělal pokrok, takže jsem na jeho úrovni nebo trochu lepší než on," pokračuje Norris. Své zrychlení přičítá lepšímu porozumění "všeho z posledních let," lepšímu vozu i příchodu Daniela Ricciarda.

"Vždy jsem měl motivaci porazit Carlose. Zároveň v případě Daniela jsem se už vůbec necítil nervózní, když přišel. Hodně lidí si to myslelo, jelikož vyhrál několik závodů. Všichni vědí, čeho je Daniel schopen, protože seděl v autě, které vyhrávalo závody. Zatímco u Carlose nikdo moc nevěděl, čeho je schopný, protože byl předtím v Toro Rosso, v Renaultu a v McLarenu," pokračuje Norris.

"Čím dál více lidí si vlastně uvědomuje, čeho je schopný, a jakým je vlastně jezdcem, když se postavil Charlesovi a docela často ho porážel," uzavírá 22letý britský jezdec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 139 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy