Mercedes doufá, že zamítnutí žádosti Red Bullu ukončí snahu o pošpinění Hamiltona

Lewis Hamilton - kvalifikace Baku | foto: Mercedes AMG F1 Team

Komisaři FIA včera večer v Maďarsku zamítli žádost Red Bullu o přezkoumání incidentu ze Silverstone. Mercedes nyní doufá, že to učiní přítrž snahám o pošpinění dobrého jména jejich jezdce Lewise Hamiltona.

Podle komisařů Red Bull nepřišel s žádnými důkazy, nové nákresy vycházely z GPS údajů, které měli již při posuzování incidentu v Silverstone k dispozici. Hamilton tehdy dostal pouze 10sekundovou penalizaci a dojel si pro vítězství, což vedení rakouského týmu těžko trávilo.

Šéf Christian Horner nechápal, jak může oslavovat vítězství, zatímco jejich pilot skončil po kolizi v nemocnici. Brita označil za "zoufalce" a "amatéra," zatímco odborný poradce Helmut Marko požadoval zákaz startu v nadcházejícím závodu.

Hamilton po incidentu Verstappenovi zatelefonoval, aby si věci vyjasnili. Max jeho oslavy považoval za neuctivé, Lewis se bránil tím, že nevěděl, jak na tom jeho rival je - v televizních záběrech během závodu viděl, že vystupuje v pořádku z vozu a netušil, že pak byl převezen do nemocnice.

Stříbrné šípy mají zamítnutí požadavku Red Bullu o přezkoumání incidentu velkou radost, díky tomu se dostal opět těsně na dostřel v boji o mistrovské tituly: ""Mercedes vítá rozhodnutí komisařů zamítnout právo Red Bullu na přezkoumání."

Kolika kolizí se mezi Hamiltonem a Verstappenem letos ještě dočkáme? Jejich vozy budou zatraceně široké a lokty ostré | foto: Red Bull Content Pool

Dostává se na koně a přitom se i pouští do svého soupeře: "Po uzavření incidentu navíc doufáme, že rozhodnutí ukončí koordinované úsilí vyššího vedení Red Bullu pošpinit dobré jméno a sportovní integritu Lewise Hamiltona, což bylo součástí dokumentů předložený v jejich neúspěšném pokusu o přezkoumání."

Dotýká se tím určitých obvinění, která rakouský tým uvedl společně s "novými důkazy" ve své žádosti (čítající 20 stránek se slajdy různých pozic vozů vycházejících z GPS dat a z Albonova průjezdu Hamiltonovou stopou se starším vozem RB15 na nezávodních pneumatikách Pirelli). Komisaři však detaily nezveřejnili ve své zprávě nezveřejnili.

"Nyní se těšíme na závodění tento víkend a na pokračování v naší tvrdé soutěži v mistrovství světa Formule 1 2021," uzavírá Mercedes ve svém komentáři. Již dnes začínají tréninky v Maďarsku, kde si to oba špičkové týmy rozdají ve velké ceně v neděli na závodní trati na ostří nože.

Potvrdí Verstappen rychlostní nadvládu Red Bullu z minulých podniků nebo se před letní přestávkou dostane do čela Mercedes usilující obhájit mistrovský titul?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy