Haas představuje nové zbarvení a hlavního sponzora

Nový zbarvení Haasu | foto: Haas F1 Team

Americká stáj Haas F1 dnes odhalila nové zbarvení, které použije v letošním ročníku - loňskou černou-bílou střídá kombinace bílé, červené a modré. Jako hlavní sponzor se objevuje společnost Uralkali.

Ta je částečně vlastněná Dimitrijem Mazepinem, otcem nového závodního jezdce týmu, Nikity Mazepina. Jeho týmovým kolegou bude Mick Schumacher, syn sedminásobného mistra světa, jenž se dodnes nezotavil ze svého zranění na lyžích.

Haas spolupracující s Ferrari do F1 vstoupil v roce 2016, o dva roky později už vystoupal v poháru konstruktérů na pátou příčku, poté však přišel postupný pokles. Vývoj probíhá u Dallary a loni doplácel i na slabší pohonnou jednotku z Maranella a skončil až jako devátý.

Nyní s novými jezdci doufá, že nepříznivý trend zvrátí a začne znovu stoupat vzhůru. Letos se však vývoji vozu VF-21 po úvodním Velké ceně Bahrajnu již moc nehodlá věnovat, místo toho začne hned pracovat na monopostu pro sezónu 2022, kdy dojde k velké změně technických pravidel.

Letošní auto VF-21 poprvé uvidíme až 12. března na okruhu v Bahrajnu, kde začne třídenní předsezónní testování všech týmů, závodit se tam bude o dva týdny později.

"Moc mě těší, že můžu v F1 přivítat Uralkali jako titulárního partnera Haasu. Těšíme se na reprezentaci jejich značky během sezóny. Pro tým jde o vzrušující období s příchodem Uralkali a jezdců Nikity Mazepina s Mickem Schumacherem," uvádí zakladatel stáje Gene Haas.

"Rozhodně jde o případ, kdy se vše mění, ale doufáme, že se v těchto závodech dostaneme zpět do boje o nějaké body. Prožili jsme několik náročných sezón, soustředíme se však také na širší kontext, zejména na rok 2022 a na implementaci nových pravidel," vysvětluje majitel amerického týmu.

"Není tajemstvím, že VF-21 nebudeme vyvíjet, jelikož naše energie teď budeme soustředit na auto pro rok 2022 v naději, že budeme konkurenceschopnější. Všichni víme, co můžeme v této sezóně v oblasti soutěžení zhruba očekávat, musíme ale zajistit, že využijeme příležitostí, když se objeví," dodává šéf stáje Günther Steiner.


Fotogalerie:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 67 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy