V Sáchiru o víkendu nenastoupí ani Hamilton. Kdo jej nahradí?

Lewis Hamilton se svou trofejí za první místo po závodě v Soči | foto: Pirelli

Lídr šampionátu Lewis Hamilton tento víkend nenastoupí do GP Sáchiru, protože byl pozitivně testovaný na COVID-19. Po Romainovi Grosjeanovi, jenž uplynulou neděli tvrdě havaroval, se stává dalším jezdcem, jehož neuvidíme.

Stáj Mercedes dnes potvrdila výsledek jeho testu: "S lítostí oznamujeme, že byl Lewis Hamilton pozitivně testovaný na COVID-19 a nebude se moci zúčastnit víkendové Velké ceny Sáchiru."

Britský pilot byl testován za poslední týden třikrát, pokaždé s negativním výsledkem. "Naposledy tomu tak bylo v neděli odpoledne na Mezinárodním okruhu Bahrajnu jako součást standardního závodního víkendového testovacího programu," uvádí mluvčí Mercedesu.

"Žel v pondělí ráno se probudil s lehkými symptomy a zároveň byl informován o kontaktu před příjezdem do Bahrajnu, a ten byl následně pozitivně testován. Lewis se proto podrobil dalšímu testu s pozitivním výsledkem. To bylo opakovaným testem potvrzeno," přibližuje situaci kolem sedminásobného mistra světa.

Dočká se dalšího závodu v F1 Stoffel Vandoorne? | foto: McLaren

Hamilton je nyní v izolaci dle daných pokynů pro COVID-19 a pokynů zdravotnických orgánů v Bahrajnu. "Kromě lehkých symptomů se jinak cítí dobře a celý tým mu posílá vřelá přání k rychlému uzdravení," dodává Mercedes.

Nyní se nabízí otázka, kdo jej ve Stříbrném šípu nahradí během tohoto víkendu. Na to ale německá stáj zatím odmítá poskytnout odpověď: "V patřičnou dobu oznámíme naše plány s náhradním jezdcem pro tento víkend."

Jejich talentovaný mladík George Russell nastupuje za Williams, který si jej bude chtít udržet, jako logická náhrada se tedy nabízí Stoffel Vandoorne, jenž u týmu zastává roli rezervního pilota. Ten sice závodí ve Formuli E, ale po jejím posledním testu dnes ve Valencii měl do Bahrajnu stejně namířeno.

Mercedes by ale mohl překvapit i jinou volbou, například volným Nicem Hülkenbergem, jenž před nedávnem zaskakoval u Racing Pointu za pozitivně testovaného Sergia Péreze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 60 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy