Alesi vstupuje do sezony ve vysokém tempu

ar1, 17. dubna 2004, 03:47 Google+

Během zahájení nové sezony 2004, Jean Alesi vstupuje do šampionátu ve vysokém tempu, když ve druhém pátečním testu nasazuje časovou laťku velmi vysoko.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Alesi, Jean

Alesi, Jean | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Poté, co se dopoledne odjel první test letošní sezony, jenž vyhrál Laurent Aiello s vozem Opel Vectra GTS V8 týmu OPC Phoenix, v odpoledním testu již vládl časomíře zkušený Francouz Jean Alesi s vozem týmu HWA. Jeho čas s vozem AMG-Mercedes C-Klasse byl zaznamenán na 1m34,763s, což je o 0,897s rychlejší než čas druhého Toma Kristensena s vozem Audi A4 2004 DTM. Na třetí pozici se dostal Marcel Fässler s vozem Opel Vectra GTS V8 týmu OPC Phoenix.

Vítěz dnešního klání je z výsledku šťastný: “Můj tým a moji inženýři odvedli dnes velmi doboru práci,“ říká trojnásobný vítěz závodů DTM a bývalý jezdec Formule 1 Jean Alesi. ”Celkově jsme nalezli fanatstické nastavení nového Mercedesu C-Klasse. Vůz DTM se správným nastavením, to je klíč k úspěchu. Na konci dne jsme nasadili novou sadu pneumatik, což byl velkolepý pocit.”


Frentzen v době, kdy Alesi zajel svůj nejlepší čas, snižoval ztrátu. Nováček soutěže se ale spíš zaměřoval na získávání dalších cenných zkušeností, stejně tak, jako český jezdec Jarek Janiš s vozem týmu Rosberg. Ten v dopoledním testu zajel dokonce jedenáctý čas, no odpoledne se tak nedařilo, i když odpoledne celkem odjezdil 33 kol.



Další velmi úspěšný den v pátek zažil další nováček šampionátu Tom Kristensen. Sice nováček šampionátu, ale jinak velmi zkušený jezdec, trojnásobný vítěz závodu 24 hodin v Le Mans. ”Mám rád tuto trať,” říká Tom. S druhým nejrychlejším časem dne doufá v pozitivní výsledek i v sobotu. Věří, že se mu povede kvalifikace a následně, že se dostane do SuperPole.

V sobotu pokračuje závodní víkend volným tréninkem, kvalifikací a deset jezdců se dostane do tzv. SuperPole, kde se těchto deset účastníků utká o nejvyšší pozice na startu.


Foto: DTM.de

Vytisknout

Diskuze: Alesi vstupuje do sezony ve vysokém tempu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Biela, Frank

Bielu návrat do DTM těší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud