Alesi vstupuje do sezony ve vysokém tempu

Alesi, Jean

Alesi, Jean | foto: dtm.de

Během zahájení nové sezony 2004, Jean Alesi vstupuje do šampionátu ve vysokém tempu, když ve druhém pátečním testu nasazuje časovou laťku velmi vysoko.

Poté, co se dopoledne odjel první test letošní sezony, jenž vyhrál Laurent Aiello s vozem Opel Vectra GTS V8 týmu OPC Phoenix, v odpoledním testu již vládl časomíře zkušený Francouz Jean Alesi s vozem týmu HWA. Jeho čas s vozem AMG-Mercedes C-Klasse byl zaznamenán na 1m34,763s, což je o 0,897s rychlejší než čas druhého Toma Kristensena s vozem Audi A4 2004 DTM. Na třetí pozici se dostal Marcel Fässler s vozem Opel Vectra GTS V8 týmu OPC Phoenix.

Vítěz dnešního klání je z výsledku šťastný: “Můj tým a moji inženýři odvedli dnes velmi doboru práci,“ říká trojnásobný vítěz závodů DTM a bývalý jezdec Formule 1 Jean Alesi. ”Celkově jsme nalezli fanatstické nastavení nového Mercedesu C-Klasse. Vůz DTM se správným nastavením, to je klíč k úspěchu. Na konci dne jsme nasadili novou sadu pneumatik, což byl velkolepý pocit.”


Frentzen v době, kdy Alesi zajel svůj nejlepší čas, snižoval ztrátu. Nováček soutěže se ale spíš zaměřoval na získávání dalších cenných zkušeností, stejně tak, jako český jezdec Jarek Janiš s vozem týmu Rosberg. Ten v dopoledním testu zajel dokonce jedenáctý čas, no odpoledne se tak nedařilo, i když odpoledne celkem odjezdil 33 kol.



Další velmi úspěšný den v pátek zažil další nováček šampionátu Tom Kristensen. Sice nováček šampionátu, ale jinak velmi zkušený jezdec, trojnásobný vítěz závodu 24 hodin v Le Mans. ”Mám rád tuto trať,” říká Tom. S druhým nejrychlejším časem dne doufá v pozitivní výsledek i v sobotu. Věří, že se mu povede kvalifikace a následně, že se dostane do SuperPole.

V sobotu pokračuje závodní víkend volným tréninkem, kvalifikací a deset jezdců se dostane do tzv. SuperPole, kde se těchto deset účastníků utká o nejvyšší pozice na startu.


Foto: DTM.de

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu