Bell nejlepším jezdcem s motorem Chevrolet

ar1, 26. července 2004, 13:53 Google+

Jezdec týmu Panhter Racing Townsend Bell pokračoval v neděli při závodě v Milwaukee v jeho impozantních výkonech jeho debutové sezony.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Panther Racing

Sdílejte článek

Stejně tak, jak dobře skončil minulý týden v Nashville (5. pozice), jezdec pokračoval v dobrém výkonu i v Milwaukee, kde skončil šestý. Po dvanácté pozici v kvalifikaci se Bell vyšplhal ve startovním poli až na konečnou šestou pozici, čímž byl nejlepším jezdcem s motorem Chevrolet. 29tý Američan tak skončil podruhé za sebou v top 10 v cíli. Nutno dodat, že je to v první sezoně u týmu Panther Racing.

Jeho týmový kolega Tomas Scheckter jel závod s poškozenou převodovkou na jeho Chevroletu, díky čemuž musel kapitulovat na svoji poměrně dobrou kvalifikační pozici, jenž byla osmá. Tomas ztratil první rychlost již po prvních deseti kolech závodu a problém postupně pokračoval směrem k horšímu. Tým mu chtěl v boxech vyměnit převodovku, ale poškození bylo tak rozsáhlé, že jezdec musel s tímto pokračovat v závodě. Nakonec skončil n předposlední pozici a to 21.

Nyní se celý tým soustředí na závod v Michiganu, kde jak tým, tak Scheckter měli v minulosti úspěch. Tomas vyhrál v Michiganu hned ve své první sezoně v roce 2002, kdy dominoval z pole-position. Tehdy byl ve vedení 122 kol. O rok později zde skončil třetí, také z pole-position, kdy vedl 42 kol.


Tomas Scheckter:
“Ztratil jsem v závodě brzy i čtvrtou rychlost. Zuby z převodovky šly přes pumpu skrz filtr. Mechanici uvažovali o výměně převodovky. Převodovka se ale hodně přehřála a my jsme se to rozhodli odvolat. Je to škoda pro celý tým a taky motor Chevrolet. Měli jsme ale úspěchy na ovále v Michiganu a proto se tam již těšíme.“

Townsend Bell:
“Byli jsme nejlepší z motorů Chevy. Měli jsme nějaké problémy s komunikací při první zastávce v boxech, proto jsme se trochu propadl do hloubi pole. Následně jsem zase nějaké pozice získal a byl znovu ve hře. Chlapi z týmu to ale nevzdali a při dalších zastávkách jsme byli lepší. Pak jsme změnili taktiku, natankovali jsme víc paliva, jako v Nashvillu a vyšlo to.“

Panther Racing

Vytisknout

Diskuze: Bell nejlepším jezdcem s motorem Chevrolet

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Matsuura, Kosuke

Matsuura v Milwaukee hrdinou závodu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud