"Vývoj je příliš pomalý" - McLaren podle Ramíreze riskuje, že Alonsa ztratí

Fernando Alonso v McLarenu před závodem v Mexiku

Fernando Alonso v McLarenu před závodem v Mexiku | foto: McLaren

Bývalý koordinátor McLarenu Jo Ramírez se domnívá, že pokroky jeho bývalého týmu jsou velmi pomalé. Kvůli tomu by mohl přijít o svou hvězdu - o Fernanda Alonsa, kterému příští rok může definitivně dojít trpělivost.

"Stále to ještě bolí. Vývoj McLarenu je dobrý, ale příliš pomalý. Ztrácejí sponzory a přijdou i o Alonsa," varuje Ramírez, jenž v F1 strávil 40 let - pracoval taky pro Eagle Dana Gurneyho, pro Tyrell či Fittipaldiho Copersucar.

Na otázku, zda Alonsa situace v McLarenu unavuje, pro španělský AS odpovídá: "Tomu nemůže být jinak. Je vítězný jezdec a musí vyhrávat. Nemyslím si, že vydrží ještě jeden takový rok. Věřím, že tohle je na hranici."

Dvounásobnému mistrovi světa končí ve Wokingu příští rok smlouva, ale již několikrát prohlásil, že tým už měnit nechce a že tam vydrží až do konce. V roce 2017 ale uvidí, jestli mu nová generace formulí bude poskytovat větší zážitek z jízdy - ta současná, kdy nemůže jezdit po celý závod na plno, ho totiž spíše nudí.

img-responsive

McLaren musí podle Ramíreze hodně zabrat, jinak o Alonsa přijde | foto: McLaren

Vrátí se McLaren příští rok na pódia? "Nevím, ale doufám v tom, protože talenty na to mají. Ale jak říkám, odcházejí sponzoři, protože pokud v tomto byznysu nevyhráváte, pak to je těžké."

"Na pódiu měli být už letos. Samozřejmě, že to je možné, aby bojovali o titul. Myslím si ale, že to to bude těžké. Musí udělat nicméně všechno možné, protože příští rok to je podle mě pro McLaren poslední šance.

Myslím, že se musí hodně zlepšit, protože víte co? Není to všechno jen chyba motoru. Motor není dobrý, jenže si nemyslím, že by měli to nejlepší šasi na světě. Proto musí McLaren a Honda spolupracovat, jakoby byli jeden tým, a udržet Alonsa," vybízí Ramírez.

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu