Red Bull se teď už plně zaměřuje na Mercedes, ne na Ferrari

Může Red Bull ve druhé polovině sezony vyzývat Mercedesy?

Může Red Bull ve druhé polovině sezony vyzývat Mercedesy? | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull se teď zaměřil na dostižení Mercedesů poté, co se mu už fakticky podařilo dostat se před Ferrari, které po minulém závodu na německém Hockenheimu předstihl v Poháru v konstruktérů.

Druhé místo Daniela Ricciarda a třetí Maxe Verstappena v GP Německa představují první dvojité podium pro Red Bull v sezoně 2016. Díky tomuto výsledku se dostal Red Bull v průběžném pořadí před Ferrari o 14 bodů. Ačkoliv Mercedes je s náskokem 159 bodů jednoznačně na čele, tak šéf Red Bullu, Christian Horner, řekl, že jeho stáj může doufat, že se po letní přestávce dostane blíže k monopostům dominantní stáje nejen letošní sezony. 

"Naším cílem je dále snížit náskok Mercedesů," řekl Christian Horner, podle kterého je ztráta na Mercedes aktuálně asi 0,3 vteřiny na kilometr. "Vždycky se musíte dívat radši dopředu než dozadu. Na spoustě tratí jsme měli fantastickou výkonnost, od Austrálie přes Silverstone a Budapešť až k Německu. Jsou to čtyři rozdílné tratě, čtyři rozdílné konfigurace, a to věští dobrou druhou polovinu sezony."

img-responsive

Christian Horner k druhé polovině sezony vzhlíží s optimismem | foto: Red Bull Content Pool

"V kalendáři jsou určité tratě, které pro nás snad budou příznivé." Ačkoliv jak Red Bull, tak i jejich dodavatel motorů, společnost Renault, se už nyní silně soustředí na rok 2017, tak dle Hornera mají obě strany kapacity na to, aby přišly s určitými vylepšeními i ve zbývající části sezony. 

"Stále ještě máme nějaké části, které byly před nějakou dobou schváleny k nasazení a které jsou na cestě a můžeme je dát na auto. Stále lze dosáhnout nějaký pokrok s motorem a jeho ovladatelností. Na cestě jsou některé pozitivní věci, které nám snad mohou pomoci snížit dále náskok," uzavřel šéf týmu Red Bull.

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu