Abiteboul: Spatřit cíl v první závodě není zárukou bodů

Caterham

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Šéf týmu Caterham se domnívá, že už v Melbourne budou vozy mnohem spolehlivější, než v průběhu testů

V průběhu zimních testů prokázal Caterham pokrok, z týmů požívajících motory Renault absolvoval nejvíc kilometrů, dvakrát víc, než Red Bull. V prvním závodě bude hodně záležet na spolehlivosti vozů, ale Cyril Abiteboul, šéf týmu Caterham, nesouhlasí s těmi, kdo tvrdí, že na získání bodů bude stačit dojet do cíle.

„Prognózám se nedá věřit, v F1 je možný velmi rychlý vývoj vozů, které byly ještě nedávno daleko od ideálního stavu. V našem odvětví nejsou chyby vyloučeny, ale jejich počet je minimální – tak, jako v leteckém průmyslu. Nemůžete nechat odletět letadlo a pak se dívat, jestli nespadne. Letadlo musí doletět a přistát. Stejné je to v F1. Nebudu se divit, když už v Melbourne budou vozy mnohem spolehlivější.

Myslím, že nás čeká neobyčejný víkend, vždyť na závod se nemůžete připravit ve velkém předstihu. Můžete si ho namodelovat, projet určenou vzdálenost, ale na testech nemáte na trati soupeře kromě časomíry. Pokud se neodehraje reálný boj, není možné hodnotit skutečné rozložení sil, určit efektivní strategii použití ERS a ekonomiku spotřeby paliva na danou vzdálenost. Prostě nevíte, jak to všechno bude fungovat dohromady. Ano, spolehlivost bude důležitá, ale uvidíme velký pokrok, bude velmi zajímavé sledovat průběh závodu.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu