Marko: Rychlost Lotusu je pro Red Bull záhadou, má z něj větší obavy než z Ferrari

lotus e21

lotus e21 | foto: Lotus F1 Team

Za největšího soupeře mistrovský Red Bull momentálně nepovažuje Ferrari, ale Lotus, jehož rychlost je podle odborného poradce Helmuta Marka pro rakouský tým záhadou.

Red Bull vede po čtyřech úvodních závodech sezóny 2013 oba šampionáty, na druhém místě je mezi piloty s desetibodovou ztrátou Kimi Räikkönen, mezi týmy schází Lotusu 16 bodů.

Na dotaz rakouských novin Kleine Zeitung, zda očekávali v Räikkönenovi tak zdatného protivníka, Marko odpověděl: "Už dlouho jsme věděli, že budou možná těmi nejtěžšími soupeři. Momentálně se bojíme více Lotusu než Ferrari."

Fernando Alonso však má zatím smůlu: v Malajsii špatně vyhodnotili poškození předního křídla a místo jeho výměny v boxech Španěl pokračoval a ve druhém kole havaroval, v Bahrajnu jej zase zradila technika, když se mu zaseknul mechanismus ovládající DRS.

Na otázku, jestli si opravdu myslí, že Lotus bude po celý ročník vážnějším soupeřem než Ferrari, Marko uvedl: "Momentálně to tak vypadá.  Zatím však šlo jen o čtyři závody a víme, že se věci mohou změnit. Spíše je pro nás záhadou, díky čemu je Lotus tak rychlý."

bahrajn - cil - lotus
V Bahrajnu scházelo Lotusu na vítězný Red Bull přes horší startovní pozici jen 9 sekund
(foto: Lotus F1 Team)

Dotaz na perfektně vyladěný FRIC systém zavěšení u Lotusu (více zde) nechtěl odborný poradce Red Bullu komentovat.

K možnému přestupu Räikkönena po sezóně z Lotusu Marko dodal: "Už jsem to říkal několikrát. Jezdce si vybíráme kolem až kolem srpna a v tomto roce to bude stejné."

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu