Špičkové týmy teď budou upevňovat své pozice v šampionátu, překvapení ubude

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Pirelli očekává, že čelní týmy F1 teď budou upevňovat své pozice ve zbytku sezony. Šance na nějaký šokující výsledek typu vítězství Pastora Maldonada ve Španělsku tak jsou minimální.

Ačkoliv jsme v letošní sezoně F1 mohli vidět v prvních sedmi závodech sedm různých vítězů, tak podle šéfa Pirelli, Paula Hemberyho, již hlavní uchazeči o titul dobře pochopili chování gum. To by jim mělo v dalších závodech pomoci k větší konzistentnosti v boji o titul. 

"Myslím, že to uvidíme po zbytek sezony. Můžeme se ještě dočkat jednoho nebo dvou překvapivých výsledků kvůli vyrovnanosti letošních aut. Někomu by se mohlo podařit něco jako Maldonadovi ve Španělsku, kde jim to klaplo. Ale celkově neuvidíme něco, jakože by přední týmy v šampionátu hodně utekly těm menším," řekl Paul Hembery.

Hembery však stále neprozradil nic z toho, co letošní sezonu udělalo nepředvídatelnou jako loterii. Šéf aktuálního exlusivního dodavatele gum pro F1 však věří, že inženýři již mají pro vše, co se v této sezoně stalo, vysvětlení. "Jsou zde hodně dobré inženýrské důvody. Jsou zde určitá fakta a čísla, když svoji komunikaci děláte podle těch čísel, tak to máte přímo před sebou."


Paul Hembery věří, že překvapivých výsledků ubude
(Foto: Pirelli)

"Bylo by pro nás jednoduché si tady pak sednout a kouknout na čísla říct: 'Dobře, proč neuděláte třeba toto'? Když ale jste přímo tady a máte k rozhodnutí jen sekundy, tak to není tak lehké. Jsem ale rád, jako fanda se radši budu dívat na toto než na jasně dané předpovědi.

Vždycky to tak bylo. Formule 1 vždycky měla ten element, že pit wall zavolá a rozhodne. Vždycky to bylo součástí strategie v tomto sportu. Když jsme měli zastávky v boxech, tak to pak bylo samozřejmě více důležité, ale ten element týmy měly a asi ještě dlouho mít budou."

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu