Villeneuve kritizuje nepředvídatelné pneumatiky a rozmazlené piloty

Villeneuve, Jacques

Villeneuve, Jacques | foto: www.jv-world.com

Jacques Villeneuve před Velkou cenou Kanady kritizuje současnou situaci ve Formuli 1: nelíbí se mu nepředvídatelné chování pneumatik Pirelli a mladí piloti, kteří se do ní dostávají příliš brzy a jezdí bez respektu k ostatním.

Pneumatiky
Nejsem teď velkým fanouškem. Je to na straně pneumatik až moc nepředvídatelné. Piloti to nemohou moc ovlivňovat, pneumatiky se najednou vytratí. Nepřipadá mi to jako úroveň, na které by se F1 měla pohybovat. Mělo by to být pozvolnější.

Vždy je legrace, když menší tým porazí ty zavedené, to se však stávalo jen občas. Nyní k tomu dochází téměř pravidelně.

Týmy a piloti, kteří jsou jen průměrní, končí vpředu, protože se to najednou otočí a dobré týmy a piloti s tím nemohou nic dělat. Není to logické, vyhrávat by měli ti nejlepší.

villeneuve
Jacques Villeneuve ve Ferrari 312 T4, s nímž závodil jeho otec Gilles
(foto: Scuderia Ferrari)

Piloti
Všichni si myslí, že to je počítačová hra, ale není to tak. Je to velmi, velmi nebezpečné a tvrdé.

Když se podíváte na Bruna Sennu v Barceloně - nebyl ve stejném závodě, jezdil strašně pomalu a blokoval kluky, kteří bojovali o body. Na začínající piloty to nebyla inteligentní jízda.

Myslím, že v dobách před 20 či 30 lety, kdy F1 byla nebezpečná, bylo riziko úmrtí velmi vysoké, takže si tohle jezdci navzájem nedělali. Měli více respektu, selský rozum a hromada z nich tvrdě pracovala, aby se dostala k závodění.

Nezačali závodit ve 12 letech a nikdo jim po celý život neříkal, že mají dostatek financí na závodění, museli se na to nadřít, nebyli to tátovi mazánci, které máte nyní. Ti jezdí v F1 a jsou stále dětmi a jako s dětičkami se s nimi zachází.

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu