Naštvaný Domenicali očekává rychlou reakci svého týmu. Opět

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Šéf závodní stáje Ferrari Stefano Domenicali po dalším neuspokojivém výkonu znovu očekává rychlou reakci svých techniků, po nichž žádá zlepšení výkonnosti vozu F2012.

"Samozřejmě nejsem vůbec spokojený s tím, jakým způsobem se zrodil tento vůz, to je fakt. Věci se lépe zvládají s rychlým vozem. Takže očekávám rychlou reakci našich techniků, protože našim pilotům musíme poskytnout auto, které je mnohem konkurenceschopnější," opět burcuje Domenicali.

"Jsem klidné povahy, protože jinak to je stejně k ničemu. To je můj přístup, zvláště když jdou věci hůře, musíte být klidní a vyrovnaní. Je jasné, že z technického pohledu očekávám reakci, protože cílem našeho týmu je poskytnout pilotům lepší auto.

To, že nikdo nedominuje, zdůrazňuje tabulka s body, ale z výkonnostního hlediska jsme viděli v prvních třech závodech odlišnou situaci," všímá si šéf Ferrari stálý náskok svých soupeřů.

"Faktem je, že nikdy nejsme vpředu, což znamená, že je před námi úkol, a já opakuji: z tohoto pohledu si nemyslím, že by se naší technici stali naprostými... neřeknu to slovo, ale víte, co myslím..  takže od nich očekávám rychlou reakci," rozčiluje se Domenicali.

alonso
Zklamaný Fernando Alonso po dojezdu do cíle v Šanghaji vystupuje ze svého vozu
(foto: Scuderia Ferrari)

Někteří mu vyčítali špatnou strategii, když Fernanda Alonsa povolali během uplynulé Velké ceny Číny do boxů třikrát (viz přehled zastávek a stintů). Domenicali však strategii Španěla brání.

Co se týče strategií, musíte se podívat na konečné výsledky: tři zastávky, dvě zastávky - všechno to skončilo velmi těsně, takže je jasné, že za těchto podmínek udělá jedno či dvě kola rozdíl, jelikož během závodu může docházet k různým situacím, protože jezdí jeden těsně za druhým.

Dle prvotní analýzy bych řekl, že tohle určitě dnes nebylo problémem. Když startujete zezadu, je jasné, že si musíte poradit s provozem, popravdě stejně jako všichni ostatní. Znovu jsem si to teď prohlédl, musíte se podívat i na to procesí aut a pochopíte to," dodává pro Autosport Domenicali.

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu