Barrichello: Udělám cokoliv, abych se v F1 udržel

Barrichello, Rubens

Barrichello, Rubens | foto: Williams F1 Team

Rubens Barrichello udělá cokoliv bude zapotřebí pro to, aby mohl ve Formuli 1 závodit i příští rok. Jeho místo u Williamsu je ohroženo, přesto si věří, že letošní sezóna není jeho poslední.

S jeho sedačkou u Williamsu je spojován nejen Kimi Räikkönen, ale i mladí talentovaní piloti, kteří by nastupovali po boku Pastora Maldonada, s jehož přítomností souvisí nezanedbatelný balík peněz od venezuelských sponzorů včetně státní ropné PDVSA.

"Chci závodit. Mohli to vidět po nehodě a problému, který jsem měl v tréninku, když jsem v kvalifikaci předvedl takové kolo," hodnotí svůj sobotní výkon, kterým předčil svého mladšího kolegu Maldonada a kterým si zajistil 13. místo na startu Velké ceny Japonska.

"Vědí, že jsem při tom velmi motivován, takže to jen může pomoci při jejich přemýšlení. Nakonec jsem jim řekl to, co potřebují vědět. Jsem zde, jsem připraven hovořit o čemkoliv, co se týká mého působení zde v příštím roce. Ať už by to vyžadovalo cokoliv, kdekoliv - příští rok chci závodit," cituje odhodlání brazilského veterána Autosport.

barrichello
Rubens Barrichello s Williamsem FW33 v akci (foto: AT&T Williams)

"Vyjednávám tedy v celém paddocku a situace se zde neliší - vědí, co bych příští rok chtěl mít - jedinou věcí, kterou bych si příští rok přál, je konkurenceschopné auto. Týmy, s nimiž hovořím, jsou na rozhraní toho, že by příští rok mohli mít dobré auto. Toť zhruba vše," dodává Barrichello, aniž by některý z týmů jmenoval.

Williams o svých pilotech rozhodne do posledního závodního víkendu v Brazílii.

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu