Mercedesu pochybělo 5 kg paliva, Rosberg zklamání vyběhá v triatlonu

Mercedes MGP W02

Mercedes MGP W02 | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg byl po dojezdu do cíle v Šanghaji právem naštvaný. Během závodu podal skvělý výkon, pódium mu však uniklo kvůli chybě při propočtu množství paliva.

"Samozřejmě, že jsem byl zklamaný, protože jsem byl tak blízko dobrého umístění na bedně, čtvrtinu závodu jsem vedl," stále se trochu zlobí Rosberg, který dojel nakonec až na pátém místě, protože musel v závěru ubrat kvůli kritickému nedostatku paliva v nádrži jeho Mercedesu. Scházelo mu 5 - 6 kg paliva, proto v posledních 16 kolech nemohl jet naplno.

"Varování přišlo už ve třetině závodu [v 19. kole], ale od 40. kola Nico musel [ubrat] z plynu. Šestnáct kol tedy jezdil s handicapem," potvrzuje sportovní ředitel Mercedesu Norbert Haug pro Motorsport Total. Mercedes zkrátka nepočítal s tím, že během Velké ceny Číny bude až tak konkurenceschopný. Michael Schumacher, který bojoval hlouběji v poli, problémy s palivem neměl.

mercedes
Haug: "V závodě jsme byli na úrovni McLarenu"

Haug to ale vnímá pozitivně: "Předvedli jsme ale jasný pokrok, rychlostí v závodě jsme byli na úrovni McLarenu. Autu nyní rozumíme lépe, takže tuto výkonnost budeme moci napodobit i na dalších okruzích."

Rosberg si pobyt v Číně prodloužil o 2 dny, během nichž navštívil výstavu Šanghaj Motor Show. Nyní už míří domů, víkendu má nabitý: "O velikonoční neděli se s několika kamarády zúčastním triatlonu na promenádě v Nice. Moc se na to těším." Poté zamíří do továrny v Brackley, kde se bude s týmem připravovat na další závody. Seriál F1 pokračuje 8. května Velkou cenou Turecka.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu