Testy v Jerezu: 580 kilometrů Fernanda Alonsa

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

I dnes probíhaly na trati v Jerezu testy, kde samozřejmě nechybělo ani Ferrari. Ve voze italské stáje dnes seděl Fernando Alonso a zcela si podmanil dav fanoušků, kteří na okruh dorazili. Navíc ujel ze všech pilotů největší vzdálenost.

Tým Scuderia Ferrari i dnes testovala svůj vůz, kvůli sporu s Fordem přejmenovaný na F150th, na trati v Jerezu. Alonso zde podal opravdu výjimečný výkon, když za volantem svého rudého monopostu ujel 131 kol, což se rovná zhruba 580 kilometrům.

Co že tedy Španěl dnes na dráze testoval? Měl velice podobný program, jako včera Felipe Massa. Alonso, který dnes měl na své helmě malý obrázek helmy Roberta Kubicy, který leží po vážné nehodě v nemocnici, dnes testoval hlavně pneumatiky. Využil čtyři různé směsi, které Pirelli do Jerezu přivezlo. Zkoušel především jejich výdrž, jelikož vždy zůstával na trati v delších časových úsecích, jeho maximem bylo 19 kol ujetých v kuse.

To Španěl okomentoval slovy, že v této fázi příprav na sezonu je nutné najezdit co nejvíce kilometrů a získat pokud možno maximum dat, protože právě to může být rozhodující. Ne nadarmo se totiž říká, že štěstí přeje připraveným. Zároveň ale ví, že podoba vozu se do testů v Bahrajnu ještě hodně změní.

Nezapomněl se zmínit ani o svém kamarádovi, Poláku Kubicovi: "Jsem rád, že Robertův stav se den ode dne zlepšuje. Potřebuje se teď obrnit trpělivostí, aby se mohl co nejdříve vrátit."


Vůz F150th Italia již v Jerezu ujel něco okolo 1500 kilometrů, během předchozích dnů totiž hodně kilometrů najezdil i Felipe Massa. 

Dnes byl ale mužem číslo 1 Alonso, což potvrzuje i návštěva, která na okruh v Jerezu přišla. Alonso je ve Španělsku opravdovým miláčkem publika. Dnes dokázal, že oprávněně a že kvůli němu tisíce fanoušků nebyly na okruhu zbytečně. Velice dlouho si držel nejlepší čas, až v závěru byl překonán Heidfeldem. Na Alonsa se mohou fanoušci těšit i zítra, protože to bude znovu Španěl, kdo usedne do rudého vozu maranellské stáje během posledního dne testů ve Španělském Jerezu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 25 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu