Marko o Pérezovi: Musí se soustředit sám na sebe

Sergio Pérez v závodě ve Španělsku

Sergio Pérez v závodě ve Španělsku | foto: Red Bull Content Pool

Sergio Pérez udělal během posledních dvou závodních víkendů celkem výrazné chyby. Vyjádřil se k nim odborný konzultant Red Bullu Helmut Marko.

Musí se soustředit na svou práci a hlavně sám na sebe. Jeho cílem je za každou cenu porazit Maxe, z čehož pramení chyby. Musí být více koncentrovaný. Bojuje až příliš na hraně. Ve Španělsku předvedl po chybě v kvalifikaci dobrý závod, což je prvním krokem k lepším zítřkům," popisuje Marko.

Checovi možná pomůže situace v šampionátu. Verstappen má nyní v jezdeckém bodování komfortní náskok. Mnozí tvrdí, že už teď je o mistrovském titulu rozhodnuto. Právě to je aspekt, který Mexičanovi může pomoci k uvolněnějším výkonům bez tlaku. První možnost získat zpět ztracenou půdu pod nohama bude mít Pérez za týden v Kanadě, kde potřebuje zajet čistý závodní víkend.

„V posledních závodech chyboval, nevyužil potenciál vozu, který měl k dispozici. Naši důvěru ale neztrácí, Sergio je důležitou části našeho týmu, podstatným dílkem skládačky, který je potřeba k tomu, abychom skončili tam, kde chceme být. Naším cílem je skončit na prvním a druhém místě mezi jezdci a vyhrát Pohár konstruktérů," dodává Helmut Marko. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu