McLaren letos nemá šanci vyhrát, domnívá se jeho bývalý pilot De la Rosa

Pedro de la Rosa nevěří v letošní vítězství McLarenu | foto: Scuderia Ferrari

Po vysloveně prachmizerné sezóně 2015 vzhlížejí všichni, kterým leží McLaren na srdci, k letošnímu roku: vedení, piloti a fanoušci. Z mnoha zpráv, které jsme uvedli i na našem serveru, se předpokládá výkonnostní vzestup.

Jeho kvalita se ale hodnotí rezervovaně, opatrně se mluví i o možnosti, že se McLaren Honda, respektive jeho piloti, snad objeví na stupních vítězů. Někdejší testpilot, který hájil barvy McLarenu i v závodech, jehož vzpomínky na devítileté působení v této stáji jsme nedávno přinesli, se domnívá, že McLaren si na vítězství ještě bude muset počkat. Dejme tedy slovo Pedru de la Rosovi.

Pětačtyřicetiletý Španěl si nenechal testy v Barceloně ujít, přímo v paddocku Circuit de Catalunya odpověděl na otázku, zda se domnívá, že jeho krajan Fernando Alonso bude mít letos k dispozici vítězný vůz. "Musíme se pohybovat v realitě. McLaren letos žádný závod nevyhraje. Je mnohem lepší, začal velice dobře, ale spokojme se s tím, že postoupí z třetí části kvalifikace a bude útočit na stupně vítězů," uvedl de la Rosa pro Radio Murcia.

Stejně jako u Ferrari by se měl tým zaměřit na zkracování odstupu od Mercedesu. "Domnívám se, že letos budou pravidelně vyhrávat čtyři vozy: dva Mercedesy a dvě Ferrari. Jsou před ostatními hodně vpředu. Osobně mě překvapilo, že tak velký tým jako Ferrari tak brzo odkryl své karty, předvedl dobré časy a nijak svůj potenciál neskrývá."

Fernando Alonso poprvé s McLarenem MP4-31 | foto: McLaren

Pedro rovněž pohovořil o své kariéře, přičemž tu v F1 označil jako uzavřenou, ale o potenciální možnosti se prezentovat v kategorii sportovních vozů a startovat v Le Mans stále uvažuje. "Pokud budu moci, tak se na trati objevím, i když mi bude stodvacet," žertuje Španěl. "Je to podobné jako s Fernandem. Zdvořile řečeno jsou spekulace o jeho odchodu do závodního důchodu hloupé, zvláště když si uvědomíme, co pro McLaren dělá."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy