Mick Schumacher prozradil, kdo je jeho nejbližší kamarádka

Tvarování sedačky pro Micka Schumachera | foto: Alfa Romeo Racing

Německý automobilový závodník, nyní už pilot Formule 1, Mick Schumacher si je vědom toho, že ho po vstupu do motoristického šampionátu F1 bude čekat neustále porovnávání s jeho otcem Michaelem. Toho ostatně i on považuje za nejlepšího jezdce historie F1.

Syn sedminásobného mistra světa bude od příští sezóny formule jezdit za tým Haas. „Je to v pořádku, neustálé porovnávání s otcem mě neotravují,“ řekl jednadvacetiletý Mick Schumacher v rozhovoru pro víkendové vydání německého magazínu Bild.

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

„Můj otec je pro mě tím nejlepším závodníkem, který kdy byl v kokpitu formule 1. Proč bych neměl přiznávat, že jsem jeho syn a byť kráčím v jeho stopách, budu si muset najít svou vlastní cestu k úspěchu,“ připomenul Mick Schumacher a dodal, že důležitou roli v jeho životě hraje jeho matka Corinna.

Corinna a Michael Schumacherovi | foto: Mercedes AMG F1 Team

„Je to vlastně můj nejlepší kamarád, přesněji řečeno kamarádka  a vždy první člověk, kterému volám před či po závodech nebo když je mi smutno,“ prozradil pilot.

Michael Schumacher se vážně zranil během lyžování koncem roku 2013. Od té doby se léčí v domácím prostředí v Ženevě. Jeho zdravotní stav drží jeho rodina mimo očí veřejnosti.  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy