Zběsilý vývoj? Ale kdeže, Mercedes už modernizaci letošního vozu „dávno" ukončil

Lewis Hamilton si dojel pro první místo v závodě na Nürburgringu | foto: Mercedes AMG F1 Team

Vývojové oddělení Mercedesu se už plně soustředí na sezonu 2021, práce na vylepšení letošního monopostu stříbrných šípů už před nějakým časem skončily.

Mercedes prožívá další bezkonkurenční sezonu, takovou, která je zalita chutí vítězného šampaňského. O mistrovských titulech je jasno prakticky už dávno, což u stříbrných šípů vyústilo v rozhodnutí odpískat vývoj letošního vozu. Šéf Mercedesu Toto Wolff prozradil, že k tomuto kroku došlo ze strany mistrovské stáje už „dávno". 

„S vylepšeními jsme skončili už dávno, byl to velmi promyšlený krok, protože ne vždy si ho můžete dovolit," říká Wolff, který zároveň prozrazuje, že jeho tým se už plně soustředí na následující ročník. V něm sice budou některé komponenty zamrazeny, ale ke změnám přesto dojde - navíc poměrně zásadním. Týmům totiž bude seškrtána část přítlaku, neboť pneumatiky zůstanou pro sezonu 2021 totožné s těmi letošními. 

Se změnou pravidel jsme se rozhodli zaměřit svou pozornost na příští rok. Také proto lze vidět změnu rozložení sil mezi týmy, my máme silný začátek a prostřední část sezony, kdežto soupeři, kteří vyvíjejí neustále pro změnu její konec," dodává rodák z Vídně.

V Mercedesu proto očekávají, že se zbylé závody ponesou ve znamení tuhých bitev s Red Bullem, který svůj letošní stroj stále optimalizuje. Získat v sobotu první místo na startu a v neděli vítězství bude čím dál těžší, zní z mistrovské stáje. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy