"Nové díly pomohly, Ferrari však ještě musí spoustu věcí pochopit," hlásí Leclerc

Charles Leclerc při pátečním tréninku v Soči | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari zažilo v Německu podařenou kvalifikaci, závod už tak dobrý nebyl. Charles Leclerc je s předvedeným pokrokem spokojený, uznává však, že jeho tým čeká ještě spousta práce.

Ferrari přivezlo na minulý závod do Německa hned několik nových dílů. Jednalo se sice o menší vylepšení i tak byl ale vidět posun vpřed, což svými výkony potvrzoval Charles Leclerc. Monačan zářil zejména v sobotní kvalifikaci, kde skončil čtvrtý, třebaže chladné podmínky neměly jeho vozu vyhovovat. 

Bylo chladno, nečekali jsme, že to půjde takhle dobře. Jasně, radši bych skončil výš, ale nebylo to špatné, auto se ovládalo celkem pohodlně, což je dobrým znamením," uvažuje Leclerc, který v nedělním závodě nedokázal obhájit čtvrtou pozici ze soboty, načež skončil sedmý.

Start závodu na Nürburgringu | foto: Red Bull Content Pool

Nevyšel mu zejména první stint, ve kterém se oproti svým soupeřům viditelně trápil s pneumatikami. Pilot Scuderie připomínal v této fázi závodu spíše špunt, situace se zlepšila až po přezutí na střední sadu. „Musíme pochopit, proč se nám během prvního stintu pneumatiky tak moc drolily, druhý a třetí stint byl lepší, ale ten první nás výrazně poznamenal."

S novými díly je Leclerc spokojený. „Nebylo to významné vylepšení, ale všechno fungovalo dobře, jde o pozitivní signál a dobrý krok kupředu, musíme jít po malých krůčcích," vzkazuje.

Ferrari se už každopádně soustředí zejména na příští ročník. Ten letošní skončí pro Scuderii tak či tak fiaskem. Binottova parta přitom nebude bojovat o mistrovský titul ani za rok. Tedy nejspíš. Největší naděje vkládají Italové do revolučního ročníku 2022. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy