Přišel prvním pódiem Albona zlom? Horner je o tom přesvědčen

Alexander Albon se svou trofejí za třetí místo po závodě v Toskánsku | foto: Red Bull Content Pool

Alex Albon získal v Mugellu své první pódium ve Formuli 1. Jeho šéf Christian Horner věří, že právě tenhle moment je bodem obratu k lepším zítřkům.

Trvalo to dlouho. Nakonec se ale Alex Albon svého prvního pódia ve Formuli 1 přece jen dočkal. Kýžený úspěch přišel v dost možná nejlepší možnou dobu. Vrabci na střeše si už totiž začali pomalu cvrlikat o Albonově vyhazovu. Takovém, jaký před rokem potkal Pierre Gaslyho. Úspěch z Mugella však Thajcovu pozici zcela jistě posílí. Albon si dokázal poradit s Danielem Ricciardem a před Kanaďanovým vypadnutím úspěšně odolával atakům ze strany Lance Strolla. 

Mám pocit, že tohle pódium je pro něj zlom. Že mu dodá sebevědomí, myslím, že na něm bude moci stavět do budoucna," říká Christian Horner, který nad Albonem drží ochranou ruku.

Alexander Albon při restartu v závodě na Monze | foto: Red Bull Content Pool

Z části díky dobré zpětné vazbě, kterou Albon svým inženýrům poskytuje. „S inženýry spolupracuje velice dobře. Máme tu jistou nestabilitu zadní části vozu, která má vliv na výkony Alexe a měla vliv i na loňské výkony Gaslyho, já každopádně věřím, že se mu teď začne dařit," pokračuje šéf Red Bullu. 

Jeho zpětná vazba je opravdu vynikající. Má dobrý cit pro auto, i z tohoto důvodu je pro nás cenný," pokračuje. Faktem je, že Albon se začíná zlepšovat ve všech částech závodního víkendu. Dokládají to rovněž kvalifikace, kde se například v Mugellu umístil hned za Verstappenem. Na svého parťáka sice propastně ztrácel, ale druhá řada se i tak počítá.

Bude zajímavé sledovat, jaký bude další vývoj. Bez přehánění lze říci, že následující týdny a měsíce rozhodnou o dalším směřování Albonovy kariéry.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy