Zpětná výměna Gaslyho za Albona? Horner odpovídá

Pierre Gasly v tréninku v Silverstone | foto: Red Bull Content Pool

Letošní výkony Pierre Gaslyho se s těmi loňskými prakticky nedají srovnávat. Francouz jezdí velmi dobře, dá se říct, že v některých ohledech možná i zastiňuje Alexe Albona u Red Bullu. Christian Horner ale možnost zpětné výměny vylučuje.

Loni touto dobou se zdálo, že formulová kariéra Pierre Gaslyho skomírá. Francouz byl během letní přestávky sesazen z Red Bullu do tehdejšího Toro Rosso a asi jen málokdo věřil jeho návratu do dobré formy. Jenže opak je pravdou.

Rodák z Rouenu s dokázal oklepat, ještě loni získal v barvách STR své první pódium, přičemž letos pokračuje tam, kde na konci uplynulého ročníku skončil. Jho výkony vzbuzují pozornost. Nejeden odborník už vyjádřil přání, aby Gasly dostal za volantem elitního týmu ještě jednu šanci. Jak by taky ne, svého týmového kolegu Kvyata Pierre v interním porovnání doslova drtí. Navíc výkony Alexe Albona u Red Bullu zrovna nepřekypují sebejistotou.

Alexander Albon v závodě v Silverstone | foto: Red Bull Content Pool

Christian Horner ale možnost zpětné výměny vylučuje. Zatím. „Pierre odvádí skvělou práci, naplno využívá potenciálu, který mu Alpha Tauri nabízí. Možná, že jejich vůz je v některých ohledech dokonce lépe říditelný než ten náš," uvažuje Horner.

Nicméně při poslední Velké ceně zajel skvěle i Alex. Dobře se bránil a útočení bylo jeho silnou stránkou vždy. Alexovy výkony se vyvíjí dobře. Pierre také ukazuje své kvality, ovšem o těch my víme. Proto je stále součástí našeho programu. O změně jezdeckého složení však momentálně nepřemýšlíme," dodává.

Další závod nás čeká už tento víkend. Na italské Monze, kde jde zejména o výkon motoru se předpokládá, že prim budou hrát vozy s pohonnými agregáty Mercedes. Je však otázkou, jak moc se na výkonnostním rozložení sil projeví zákaz kvalifikačních motorových režimů, který si v Itálii odbude svou premiéru.   

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy