Všichni jsme na jedné lodi, burcuje Binotto

Sebastian Vettel v závodě ve Španělsku | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari prožilo ve Spa mizerný víkend. Přestože se oba vozy vyhnuly problémům, na body nedosáhl ani jeden z nich. Právě to nejlépe svědčí bídné výkonnosti slavné stáje.

Ferrari má za sebou katastrofální závodní víkend. Rudé vozy se ve Spa trápily. A světlo na konci tunelu? To byste hledali jen hodně obtížně. Ono tam totiž vlastně ani žádné nebylo. Protrápený víkend začal už pátečními tréninky. Ty ukázaly, že forma vzpínajícího se koníka nebude na tradičním vysokorychlostním okruhu nijak valná.

V dalších dnech rudý zmar gradoval. Sobotní kvalifikace přinesla Vettelovi s Leclercem jen tak tak postup do její druhé části. Dál už se však duo z Maranella nedostalo.

A neděle? Nejsvětlejší okamžik zažila Scuderia patrně hned na startu, když se během něj Leclerc posunul o několik pozic dopředu. Pak už to připomínalo spíše tragédii biblických rozměrů. Monačana soupeři předjížděli s nebývalou lehkostí. K nedostatečně výkonnému motoru se navíc přidal velký odpor na rovinkách, což dílo zkázy dokonalo.

Charles Leclerc při pátečním tréninku v Silverstone | foto: Scuderia Ferrari

Šéf týmu Mattia Binotto se každopádně snaží zachovat klid. „Všichni jsme na jedné lodi. Všichni neseme odpovědnost společně. Jsme uprostřed bouře, není to krize. Cítíme frustraci a zmar, ale všechno tohle můžeme v budoucnu přeměnit v nápravu našich problémů," velí Binotto.

„Loni jsme měli silný motor, který zakrýval slabiny našeho monopostu. To už nyní neplatí. Vlivem některých opatření jsme ztratili více výkonu než ostatní. Samozřejmě soucítím s fanoušky, omlouvám se jim," přiznává boss Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy