Překvapení na obzoru. FIA chce zakázat kvalifikační režimy motorů

Valtteri Bottas v závodě v Silverstone | foto: Pirelli

Už od Velké ceny Belgie by měly začít platit nové technické směrnice,které zakážou využívání kvalifikačních motorových režimů. Informují o tom zahraniční novináři.

Zdá se, že ve světě Formule 1 nás čeká pořádný převrat. A to už velmi brzy. tTkat by se měl záležitosti velmi ožehavé - FIA totiž chce zakázat kvalifikační motorové režimy.

Dokonce už od GP Belgie, která je na programu za dva týdny. Právě tohle je na celé záležitosti patrně to nejpřekvapivější. O zákazu „párty módů" se totiž spekulovalo už delší dobu. Všeobecně se ale mělo za to, že FIA ho chce zavést až od příští sezony.

Chyba lávky. Razantní změny se dle všeho dočkáme už v Belgii. Zaručit by ji měla nová technická směrnice, která má týmům přikázat povinnost využívat tentýž motorový režim v kvalifikaci i závodě. S odkazem na své zdroje o tom informovalo hned několik renomovaných zahraničních portálů. Jednotlivé stáje o tom měly být informovány prostřednictvím oficiálního dopisu.

Je otázkou, jaká bude jejich reakce. Vyloučit nelze ani mohutné protesty, zvláště pak od týmů s motory Mercedes. Protože právě jejich kvalifikační režim je momentálně tím nejlepším. Naopak Honda, Renault a Ferrari si mohou mnout ruce. Italové přišli o svou loňskou výhodu kvůli zpřísněným regulím a Honda, s Renaultem svůj párty mód ještě nevyladili. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 49 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy