Je potřeba mít kuráž, musíme nabrat nový směr, burcuje šéf Ferrari

Mattia Binotto v kvalifikaci v Monaku | foto: Scuderia Ferrari

Scuderia zažívá katastrofální vstup do sezony, její monopost zaostává ve všech směrech, navíc zlepšení nepřijde hned. Je si toho dobře vědom i Mattia Binotto.

Závod na Hungaroringu, to byla pro Ferrari další blamáž. Bez přehánění. Sebastian Vettel sice obsadil šesté místo, ale výkon SF1000 rozhodně nepřesvědčil. Jeho týmový kolega Charles Leclerc dopadl ještě hůř. Mladý Monačan doplatil na zvolenou strategii, navíc ani rychlostně na tom nebyl ideálně. Výsledek? Až jedenácté místo a v kolonce bodů nelichotivá nula.

Musíme pochopit, proč jsme tak moc pomalí. Už v Barceloně jsme věděli, že na tom nebudeme ideálně, ale míra naší nekonkurenceschopnosti nás nakonec překvapila. Že to bude až tak špatné, to jsme nečekali," přiznává šéf týmu Mattia Binotto.

Švýcar přitom jedním dechem dodává, že návrat na správnou cestu nějakou chvíli potrvá. Zázraky od Ferrari rozhodně nečekejte, ostatně tady by asi neměl okamžitý účinek ani kouzelný prsten ze seriálu Arabela. 

Charles Leclerc a Sebastian Vettel při pátečním tréninku na Hungaroringu | foto: Scuderia Ferrari

Po úvodních třech závodech se musíme vrátit domů a vše pečlivě analyzovat. Je třeba, abychom se zlepšili ve všech oblastech, současná situace v týmu je nepřípustná, každý jednotlivec musí svou vlastní práci rozebrat. Celkové zlepšení ale nepřijde hned, je to běh na dlouhou trať."

A recept na zlepšení? Binotto mluví o agresivním přístupu, potažmo zkoušení nových nápadů a experimentování.

Musíme sportovně i organizačně nabrat nový směr. Je potřeba, abychom měli kuráž, jak už jsem ale řekl, ke zlepšení nedojde hned," uzavírá šéf Ferrari. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy