Brundle o Vettelovi: Týmové příkazy nikdy moc neřešil, letos bude létat

Sebastian Vettel a Charles Leclerc během testování v Mugellu | foto: Scuderia Ferrari

Martin Brundle si myslí, že Sebastianu Vettelovi se letošní sezona podaří. Podle Brita by mu měla pomoci rovněž absence tlaku, který na něj byl ještě loni vyvíjen.

Spojení Sebastian Vettel a Ferrari napíše na konci letošní sezony svou tečku. Mnozí proto spekulují o tom, jak bude poslední vzájemná sezona italské stáje a německého šampiona vypadat.

Padají úvahy o Vettelově upozadění. Někteří dokonce tvrdí, že Seb sezonu vypustí a bude se věnovat hledání nové výzvy na závodní trati, popřípadě rodině, která je pro něj prioritní. Martin Brundle si ale ani jedno z toho nemyslí. Podle něj se stane úplný opak...

Sebastian Vettel během testování v Mugellu | foto: Scuderia Ferrari

„Myslím si, že Vettel letos poletí. Pojede sám za sebe, týmové příkazy nikdy moc neřešil, tak proč by to měl dělat letos, že ano? Není sporu o tom, že letos bude reprezentovat sám sebe," praví nynější televizní analytik.

Brundle má navíc pocit, že Vettelovi vydatně pomůže absence tlaku. Schopnost vyrovnat se s ním, je nepochybně jedna z jeho slabších stránek, přičemž následující sezonu od něj vlastně nikdo nic moc čekat nebude. Veškerá pozornost Ferrari je totiž nově směřována na mladého Leclerca.

Myslím, že mu to pomůže. Stejně jako fakt, že závody půjdou rychle za sebou. Je na odchodu z týmu, což je jiná situace, než když jste v nějaké stáji nováčkem. Očekávání jsou pak vždy logicky jiná. Těžko říct, jestli bude chtít ve Formuli 1 zůstat. Ale znovu opakuji, jsem si jistý, že letos bude létat," ukončuje Brundle. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy