Predikce Hamiltona? Brit čeká nejtěžší sezonu Formule 1 v historii

Lewis Hamilton během soukromého testu Mercedesu v Silverstone před zahájením sezóny 2020 | foto: Mercedes AMG F1 Team

Sezona Formule 1 nám už brzy odstartuje. Bude to ale bez diváků, s čímž se šestinásobný mistr světa Lewis Hamilton smiřuje těžko.

Do startu letošního ročníku Formule 1 zbývá už jen posledních pár okamžiků. Doslova. Motory nejrychlejších vozů se znovu probudí k životu už příští týden. Dojde k tomu na rakouském Red Bull Ringu, avšak za přísných bezpečnostních opatření.

Kvůli nemoci Covid-19 bude prakticky vše vzhůru nohama. Vedení seriálu plánuje uskutečnit až deset tisíc testů, které mají zajistit, že se do blízkosti týmů nedostane nikdo nakažený. Diváci na tribunách? Zapomeňte. A takhle bychom mohli ve výčtu vysoce nestandardních rozhodnutí pokračovat.

Lewis Hamilton během soukromého testu Mercedesu v Silverstone před zahájením sezóny 2020 | foto: Mercedes AMG F1 Team

Dá se tak říct, že nás čeká sezona, která tady ještě nebyla. Koneckonců jezdit před prázdnými tribunami je nezvyk pro všechny motoristické disciplíny. Jenže všechny si jej letos vyzkouší. F1 nebude výjimkou. 

Obhájce titulu mistra světa Lewis Hamilton z tohoto faktu rozhodně nadšený není. Šestinásobný šampion, který letos může vyrovnat rekord fenomenálního Michaela Schumachera hovoří o tom, že jezdit na okruzích bez diváků nebude inspirativní.

Intenzivně se připravujeme na sezonu, která bude kvůli všem těm změnám, jež jsou nutné k udržení bezpečnosti pravděpodobně nejtěžší, jakou jsme kdy zažili. Na závodech mi budete všichni chybět. Jezdit kolem prázdných tribun nebude moc uspokojující, budu však alespoň vědět, že jste s námi duchem," vzkazuje Hamilton fanouškům. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy